Jet set

Ovako će kraljica Elizabeta II slaviti svoj 90. rođendan

Ovako će kraljica Elizabeta II slaviti svoj 90. rođendan
Ovako će kraljica Elizabeta II slaviti svoj 90. rođendan

LONDON - Oko 25.000 ulaznica za nekoliko večeri proslave 90. rođendana britanske kraljice Elizabete Druge u maju iduće godine prodate su danas za manje od tri sata.

Karte su prodavane po cijeni od 55 do 195 funti (70 do 276 evra), a prihodi od prodaje biće dati dobrotvornim organizacijama, navela je Bakingemska palata. Na prodaji su bile ulaznice za četiri večeri od 12. do 15. maja u Vindzorskoj palati, kraljičinoj vikend rezidenciji, koja se nalazi oko 40 kilometara od Londona.

Tada će biti organizovane povorke sa oko 900 konja i 1.500 umjetnika, medju kojima će biti igrači, muzičari i glumci iz cijelog svijeta. Vojna konjica i oko sto gajdaša takođe će učestvovati u spektaklu od sat i po.

Članovi kraljevske porodice biće u publici svake večeri a kraljica će prisustvovati finalnoj proslavi koja će biti direktno prenošena preko televizije i za koju su se karte prve rasprodale.

AKraljica Elizabeta Druga, rođena 21. aprila 1926. obično slavi svoj rodjendan u dva navrata, privatno na sam dan rođendan i na zvaničnoj ceremoniji jedne subote u junu.

Iduće godine će dakle biti tri proslave, pošto će se dodati proslava u njenom dvorcu u Vindzoru.

Kraljica Elizabeta Druga došla je na presto 6. februara 1952. godine sa 25 godina, a oborila je 9. septembra rekord vremena provedenog na tronu koji je držala njena prabaka kraljica Viktorija.

Kraljica Viktorija bila je na prestolu 63 godine, sedam mjeseci i dva dana, između 1837. i 1901.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije