Jet set

Pink ambasador dobre volje UNICEF-a

Pink ambasador dobre volje UNICEF-a
Pink ambasador dobre volje UNICEF-a

NJUJORK - Američka pjevačica Pink imenovana je za ambasadora dobre volje UNICEF-a, sa zadatkom da podstiče djecu u Sjedinjenim Američkim Državama da se više bave fizičkim aktivnostima.

Kako prenosi agencija Rojters, pjevačica, čije je pravo ime Alisija Mur, biće zadužena da prikuplja sredstva za kupovinu visoko hranljivog i bogatog vitaminom C putera od kikirikija, koji će biti namijenjen gladnoj djeci širom svijeta.

"Zadatak mi je da savjetujem majke kako da njime hrane svoju djecu", kazala je nova ambasadorka Međunarodnog fonda za djecu i omladinu, dodavši da puter od kikirikija "za samo nedjelju dana vraća mališane u život".

Prilikom nedavne posjete Haitiju, u okviru UNICEF-ovog programa pomoći u hrani, Pink je imala priliku da se iz "prve ruke" upozna sa neuhranjenom djecom.

"Kada to vidite svojim očima i kada vidite da nešto daje rezultate, mnogo je lakše zastupati jedan takav program i pokušati da probudite svijest kod drugih ljudi", izjavila je ona.

Popularna pjevačica je i portparol UNICEF-ovog Kid Power benda, muzičke "pro-fitnes" grupe koja podstiče bavljenje gimnastikom putem interaktivne aplikacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije