Jet set

Pogledajte sportistkinje koje su se slikale za Playboy

Pogledajte sportistkinje koje su se slikale za Playboy
Pogledajte sportistkinje koje su se slikale za Playboy

Veliki broj sportistkinja proslavile su se predstavljanjem svojih nagih ili djelimično obučenih tijela za muške časopise, a svakako najslavniji među njima je magazin Playboy.

Neki to rade zbog novca i slave a neki sportisti jednostavno vole da pokazuju svoja savršeno izvajana tijela, a posebno vole da pošalju poruku da žene sportisti mogu biti i seksipilne.

Ejmi Akuf

Američka skakačica uvis Ejmi Akaf pojavila se na naslovnoj stranici magazina Playboy u avgustu 2004.

Ejmine fotografije su dio 12 stranica golišavih fotografija pod naslovom "Žene na Olimpijskim igrama".

Ejmi Akaf takmičila se na četiri ljetnje olimpijade (1996, 2000, 2004 i 2008). Najbolji plasman, četvrto mjesto, imala je na  Olimpijskim igarama 2004. godine.

Katarina Vit

Katarina Vit, olimpijka u umjetničkom klizanju, bila je prva koja je pozirala gola za Playboy. Decembarski broj časopisa iz 1998. koji sadrži njene obnažene fotografije, bio je drugi ikada rasprodat broj časopisa.

Njemačka klizačica osvojila je dvije zlatne olimpijske medalje, četiri na svjetskim prvenstvima i šest uzastopnih na Evropskom prvenstvu. Postoje mnoge velike žene u umetničkom klizanju, ali ono što čini Katarinu posebnim je činjenica da se ona takmičila i pobjeđivala dugi niz godina.

Anita Marks

Anita Marks profesionalno je igrala američki fudbal pet godina. Predvodila je dva ženska profesionalna fudbalska timae: Florida Stingrays i Miami Fury.

Anitine fotografije izašle su u Pleyboy izdanju za septembru 2002. godine. Prema izjavama Anita, kao razlog zašto je prihvatila Playboy ponudu, navela je da je željela da pokaže da postoji žena u Professional ligi i da "neke od žena koje igraju u ligi mogu biti privlačne za one koji čitaju Playboy".

Pokušavala je da pokaže da je u redu da izgleda atraktivno, senzualno ali da i dalje igra fudbal.

Ešli Harklroad

Američka teniserka Ešli Harklroad tvrdi da ima više glamurozan udar zbog pojavljivanja na stranicama Playboya u avgustu 2008.

Ona je bila prva profesionalna teniserka koja se pojavila u Playboyu. Nakon uključivanja u profesionalni tenis 2000. godine, Ešli je dostigla ranking karijere 39. u 2003. godini.

Ona nije pobijedila ni na jednom poznatom međunarodnom turniru, ali izgleda da njena ljepota u velikoj mjeri kompenzuje nedostatak uspjeha u karijeri.

Mia Rosales

Mia Rosales je jedna od najmilijih žena u svijetu boksa. Njena karijera je prilično impresivna, čak i ako je ona počela kasno da boksa.

Jedanaest strana sa slikovitom boks tematikom, u koju je uključena i Mia, objavio je Playboy u novembru 1999. godine.

Torie Vilson

Tori Vilson je počela svoju karijeru kao fitness model i osvojila 1998. godine dvije važne titule prije nego što je postala profesionalni rvač.

Ms. Galaxy, kako joj je nadimak u svijetu rvanja, dva puta je bila Playboy djevojka sa naslovne strane. Svoj prvi "nastup" imala je u maju 2003. godine, a drugi u specijalnom izdanju Playboya za mart 2004. godine.

Marija Butirskaia

Butirskaia se bavi umjetničkim klizanjem i odličan je primjer kako naporan rad i intenzivan trening mogu prerasti u nevjerovatan performans. Ruska klizačica osvojila je 1999. godine svjetsko prvenstvo, osvojila je tri puta Evropsko prvenstvu i šest puta je bila prvak Rusije u klizanju.

Marija Butirskaia završila je četvrta na Zimskim olimpijskim igrama 1998. i šesta na Zimskim olimpijskim igrama 2002. godine.

Ona je krasila naslovnicu magazina Playboy u novembru 1998. godine, ubrzo nakon ZOI 1998.

Amanda Berd

U uzrastu od samo 14 godina, Amanda Berd osvojila je svoju prvu zlatnu olimpijsku medalju, postavši druga najmlađa američka plivačica koja je osvojila zlato na Olimpijskim igrama. Dva puta je rušila svjetski rekord na 200 metara prsno, učestvovala na četiri Ljetnje olimpijade (1996, 2000, 2004 i 2008) i osvojila ukupno sedam medalja.

Amanda je pozirala gola za Playboy u julu 2007. godine u nastojanju da se promijene klišei o tome šta znači biti snažan sportista i žena.

Gabrijela Ris

Gabrijela profesionalno igra odbojku na pjesku ali i uveliko prati modu i modne trendove. Izlazila je na naslovnicama brojnih časopisa. Gabrijela je 1989. godine imenovan od strane magazina "Elle" kao "jedna od pet najljepših žena na svijetu".

Gabrijela Ris je inspiracija za sve djevojke i žene koje žele da postanu heroji sopstvenim životima.

Zaista je teško biti vrhunski sportista i ženstvena u isto vreme, ali je Gabrijela to demantovala pojavivši se na naslovnici Playboya 2001. godine.

Romi Tarangul, Nikol Rajnhard, Katarina Šolz i Petra Niman

Romi, Nikol, Katarina i Petra su četiri njemačke olimpijke koje su pozirale gole u septembru 2008. godine za njemački Playbay. 

Njemački mornar, Petra Niman, donjela je kući srebrnu medalju sa jedrenje na Svjetskom prvenstvu 2006. godine, osvojila je i nekoliko nacionalnih šampionskih titula, te učestvovala na tri Olimpijade (2000, 2004, 2008).

Nikol Rajnhard osvojila je šest zlatnih medalja od ukupno jedanaest na "ICF Canoe Sprint" Svjetskim prvenstvima, uključujući zlatnu medalju na OI u Pekingu 2008 u k-4 500 m za žene.

Džudista Romi Tarangul je veoma poštovana na međunarodnoj džudo sceni. Ona je učestvovala na Olimpijadi u Pekingu 2008. godine, a srebrnu medalju je osvojila 2008. na Evropskom prvenstvu.  Prvo mjesto osvojila je 2008. u Svjetskom kupu održanom u Bugarskoj.

Katarina-Izabel Šolz, igra hokej na travi, i bila je evropski šampion 2000. i 2001. godine, i evropska vice-šampionka 2004. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije