Jet set

Popularna glumica nestala bez traga

Popularna glumica nestala bez traga
Foto: Ilustracija | Popularna glumica nestala bez traga

Fan Bingbing, najpoznatija kineska glumica i jedna od najplaćenijih glumica na svijetu, nestala je bez traga. Informacija o uspješnoj Kineskinji koja je slavu stekla ulogama u filmovima "Iron Man" i "X-Men" nema već tri mjeseca.

Američki mediji pišu da je Fan Bingbing vjerovatno u tajnosti uhapšena zbog navodne utaje poreza u filmskoj industriji koja je naljutila kineske vlasti. 

Članak koji je 6. septembra objavio državni medij "Securities Daily", a u kojem je navedeno da je Fan Bingbing pod kontrolom i da se očekuje zakonska presuda, ubrzo je izbrisan. U isto vrijeme, nema nikakvih službenih informacija o optužbama, kao ni službenih informacija o navodnoj istrazi protiv Fan Bingbing. 

"CNN" piše da su njeni problemi počeli u maju ove godine kada je u javnost procurio njen filmski ugovor. Prema pisanju državnog tabloida "Global Times", Fan je imala dva različita ugovora - jedan službeni u kojem je pisalo da je plaćena oko 1,5 miliona dolara i drugi privatni prema kojem je dobila 7,5 miliona dolara. Ova praksa u Kini je poznata kao "jin-jang ugovori". 

Njene ugovore u javnost je pustio kineski televizijski voditelj Cui Jong Jan koji se u junu izvinio popularnoj glumici. 

Istog mjeseca kineske vlasti započele su istragu "jin-jang ugovora" u filmskoj industriji Kine. Nakon toga su bez objašnjenja povučene sve reklame s njenim likom, a glumica na društvenim mrežama nije aktivna već tri mjeseca. 

PR tim Fan Bingbing odbacio je sve optužbe.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije