Jet set

Princ Vilijam: Djeci stalno pričam o svojoj majci

Princ Vilijam: Djeci stalno pričam o svojoj majci
Foto: Tanjug/AP | Princ Vilijam: Djeci stalno pričam o svojoj majci

Dokumentarac ‘Diana, naša majka: Život i naslijeđe’ prikazan je uoči 20. godišnjice Dianine smrti u saobraćajnoj nesreći u Parizu, 31. avgusta 1997., a u njemu prinčevi prvi put bez zadrške govore o svojoj prerano preminuloj majci.

„Zbog razvoda malo smo viđali i mamu i tatu. Balansirali smo između njih dvoje. Mjesec dana prije njene smrti bili smo s njom i Dodijem Fajedom na jugu Francuske, a onda smo otišli u Škotsku s ocem. Trebali smo je posjetiti dan nakon što je imala nesreću“, rekao je princ Hari.

Princ Vilijam i Hari pred televizijskim kamerama prisjećali su se svoje majke i nestašnog odrastanja s njom.

Vilijam je rekao da djeci stalno priča o baki Di.

„U kući imamo puno njenih fotografija. Kejt je nije poznavala pa im ne može puno reći, ali ja to radim stalno. Kada Džordža i Šarlot spremam na spavanje, pričam im o njoj i stalno ih podsjećam da imaju, odnosno da su imali, dvije bake. Važno je da znaju ko je ona“, rekao je Vilijam.

Ekskluzivni dokumentarac Britanci su već imali prilike pogledati 24. jula.

„Zamišljam je kako dolazi do njih, u vrijeme kupanja, i da je kada puna mjehurića sapunice, zabavlja se s njima i odlazi“, rekao je Vilijam kroz smijeh.

Otkrio je da mu je majka pripremila posebno iznenađenje koje će uvijek pamtiti. Jednom je u kuću pozvala Naomi Kembl, Kristi Turlington i Sindi Kravford samo zato što je znala da ih Vilijam obožava, a on se prisjetio kako je cijelo vrijeme bio crven u licu jer mu je bilo neugodno.

Diana je preminula s 36 godina, godinu dana više nego što Vilijam danas ima.

Hari je rekao da je njeno lice isijavalo sreću i dodao da se još sjeća njenog smijeha. Vijest o Dianinoj smrti na početku se skrivala od njih dok su bili na odmoru s kraljicom u Balmoralu. Nisu im dali blizu novina, televizora i radioprijemnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije