Jet set

Ričard Brenson potražio spas od Irme - u vinskom podrumu

Ričard Brenson potražio spas od Irme - u vinskom podrumu
Foto: Arhiva | Ričard Brenson potražio spas od Irme - u vinskom podrumu

Pred naletom opasnog uragana Irma, spas je morao da potraži i poznati britanski milijarder Ričard Brenson, koji se od stravične nepogode koja ga je zatekla na njegovom privatnom ostrvu Neker, jednom od Britanskih djevičanskih ostrva, sklonio u svoj vinski podrum.

Osnivač "Virdžin" grupe napisao je u svom blogu da je odlučio da izbjegne evakuaciju i ostane na svom ostrvu kao što je činio "tri puta otkako su tuda prolazili uragani u proteklih 30 godina", prenosi "Ju-Es-Ej Tudej" (USA Today).

Uoči udara ove oluje pete kategorije, Brenson je pozvao stanovnike Britanskih djevičanskih ostrva da potraže zaklon ako je to moguće i naprave plan.

Noć prije nego što je uragan pogodio i njegovo ostrvo, Brenson je u tvitu naveo da je sa svojim timom prespavao u dvije prostorije, napisavši da "tako nije spavao još otkako je bio dijete".

U blogu je kasnije napisao da sa timom planira da se od uragana skloni u vinski podrum.

"Očekujemo da uragan punom snagom uradi za oko pet sati, kada ćemo se povući u betonski vinski podrum ispod velike kuće. Znajući dobro naš divni tim, sumnjam da će u podrumu ostati neka boca vina kad iz njega izađemo", naveo je Brenson u svom blogu.

Takođe je napisao da, iako su strukture na njegovom privatnom ostrvu izgrađene s namjerom da odole lošim vremenskim uslovima, "skoro ništa" ne može da se odupre uraganu pete kategorije.

Brensonov sin Sem je na Instagramu potvrdio da su svi na ostrvu Neker preživjeli oluju, mada je mnogo kuća uništeno.

Brenson je pozvao ljude koji su na putanji uragana da oluju shvate ozbiljno i da, ako im kuće nisu dovoljno čvrste, pronađu bezbjedno sklonište jer se "kuće mogu ponovo izgraditi, ali životi ne mogu".

Kako je zaključio, priroda nas ponovo upozorava na uticaj klimatskih promjena, te se mora učiniti sve u borbi protiv tog problema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije