Jet set

Ronaldo za jednu objavu na Twitteru dobije 250.000 dolara

Ronaldo za jednu objavu na Twitteru dobije  250.000 dolara
Ronaldo za jednu objavu na Twitteru dobije 250.000 dolara

Cristiano Ronaldo zarađuje mnogo novca zahvaljujući fudbalskim sposobnostima, ali veće cifre "vrti" van terena. Marketinški je veoma isplativ i sponzori ga obasipaju ponudama pa tako za jedan obično promotivni "tweet" na Twitteru dobije 250 hiljada američkih dolara!

Blizu mu po tome nije ni LeBron James, jedan od najprepoznatljivijih javnih ličnosti u Sjedinjenim Američkim Državama. On za "tweet" zaradi "samo" 140 hiljada dolara.

Kad znamo da jedan "tweet" ima maksimalno 140 znakova, jasno je da se ne namuči baš previše za taj novac. Ali to su samo plodovi njegovih uspjeha, do kojih je došao uz godine truda, ali i odricanja. Zato ga na Twitteru i prati 37 miliona obožavalaca, po čemu je u svijetu sporta apsolutni rekorder.

LeBrona prati 23 miliona obožavalaca i zato zaradi nešto manje. Sigurno mu ne pada teško, kao ni Ronaldu. Istini za volju, ne održavaju te profile oni sami pa novac ne ide samo njima, ali vjerovatno zarade od tih utipkanih 140 znakova više nego veliki dio planete u cijelom životu.

Ipak, nije mu to pomoglo da odvede svoju reprezentaciju do pobjede protiv Francuske u prijateljskom susretu. Izgubili su u Lisabonu 0:1.

(NN/Vecernj.hr)
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije