Jet set

Severinin sin se vraća u vrtić bez očeve saglasnosti

Severinin sin se vraća u vrtić bez očeve saglasnosti
Severinin sin se vraća u vrtić bez očeve saglasnosti

ZAGREB - U interesu djeteta je da nastavi ići u vrtić u koji ga je majka upisala. Dobro se uklopio, sretan je i zadovoljan, stoji u presudi Županijskog suda u Zagrebu.

Njihovom odlukom Aleksandar (3) može ići u vrtić bez suglasnosti oca Milana Popovića (50). Severina Kojić (43) tom se sudu žalila nakon što ju je odbio zagrebački Opštinski sud. Dječak je zbog nedonošenja odluke, a na kraju i presude, pet mjeseci bio kod kuće. Sad je opet krenuo u vrtić i može da se druži s vršnjacima.

"Nasreću je odluku sutkinje Verice Nikić s Općinskog suda poništio Županijski sud jer su Aleksandra, uz majku, čuvale dadilje i baka umjesto da ide u vrtić", kažu prijatelji pjevačice.

Severina je dječaka upisala u privatan vrtić na zagrebačkom Kaptolu nedaleko od njenog doma, kao i Milanovog, jer je i on kupio kuću u susjedstvu Splićanke. Vrtić mjesečno stoji 3.000 kuna (oko 770 KM), od čega Grad subvencionira 1.300 kuna. Ima bazen, park, slanu sobu, a djeca u njemu uče engleski jezik.

Milan se žalio što dijete ide u taj vrtić, a ne u drugi koji bi on izabrao zajedno sa Severinom. Kako kaže porodica pjevačice, Milan je bio u tom vrtiću na Aleksandrovom rođendanu i tada ga je nahvalio.

"Dječaka je Severina upisala u vrtić kad ga Milan nekoliko mjeseci nije vidio. Aleksandra je mama upisala u vrtić u martu prošle godine", kažu prijatelji Splićanke.

Dodali su da Popović dječaka posljednjih mjeseci viđa redovno.

Kojićeva se na Opštinskom sudu borila da joj dijete ide u vrtić bez Popovićeve saglasnosti. Kako sutkinja nije donosila odluku, Severina se naljutila i nije htjela odgovarati na njena pitanja pa ju je ova izbacila iz sudnice.

Osim spora oko vrtića, bivši par se sudi i zbog Milanove tužbe u kojoj traži da sin živi s njim te da ga Seve viđa od srijede do nedjelje i da za dijete plaća alimentaciju od 3.000 kuna. Trenutno, Milan plaća alimentaciju od 15.000 kuna, a skrbništvo dijele.

(NN/24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije