Jet set

Sicilija u Al Paćinovim venama: Preci mu iz sela Korleone

Sicilija u Al Paćinovim venama: Preci mu iz sela Korleone
Foto: Ilustracija | Sicilija u Al Paćinovim venama: Preci mu iz sela Korleone

Na setu "Kuma" reditelj Fransis Ford Kopola imao je mafijaša pokajnika kao savjetnika. On je rekao da mafijaši ne uzimaju za ozbiljno nikog ko nema porijeklo sa Sicilije ili iz Napulja, prisjetio se ovih dana Al Paćino (77).

Proslavila ga je 1972. godine uloga Majkla Korleonea u filmu "Kum", prema knjizi Marija Puza, a ovih dana rekao je kako s likom kojeg je glumio dijeli korijene.

"Majkl potiče iz Korleonea, gradića na Siciliji, odakle su i moji djedovi po majci", kaže glumac, čiji je otac bio rodom iz Napulja.

Kaže kako je Holivud pun Italoamerikanaca.

"Ali ja sam čistokrvni, što bi rekli - puna doza", kaže Al Paćino o svom italijanskom porijeklu. Otkrio ga je upravo reditelj i sunarodnjak Kopola, koji se čak bojao da će zbog insistiranja da zaposli nepoznatog glumca dobiti otkaz.

"Glavnu ulogu Majkla Korleonea trebali su glumiti Robert Redford ili Džek Nikolson. Ali ja sam znao da taj žilavi maleni Italijan jedini može uvjerljivo odglumiti mafijaša", rekao je Kopola.

Inače u Korleoneu su zaista rođeni stvarni mafijaši poput Bernarda Provencana, Đžeka Dranja i Lućana Leđija.

"Za razliku od njih, moja porodica nije se upuštala u mafijaške aktivnosti. Emigrirali su u SAD i jedva krpali kraj s krajem. Niko od njih, nažalost, nije dočekao da se proslavim", rekao je Paćino.

(24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije