Jet set

Sve Kozbijeve žrtve na naslovnici

Sve Kozbijeve žrtve na naslovnici
Sve Kozbijeve žrtve na naslovnici

Trideset pet žena koje su optužile Bila Kozbija za silovanje pojavile su se na naslovnoj strani New York magazina ove nedjelje.

Ovaj magazin je objavio opširan članak o optužbama za silovanje protiv 78-godišnjeg komičara.

"Više se ne plašim", kaže za njujorški magazin Čilan Laša, koja tvrdi da ju je Kozbi silovao kada je imala samo 17 godina. "Osjećam se moćnije od njega."

Naslovna strana je objavljena nedjelju dana nakon što je Kozbi svjedočio na suđenju vezanom za optužbu za silovanje iz 2005. godine.

U sudskim dokumentima stoji da je Kozbi priznao da je žrtvi Andrei Konstand dao jednu i po tabletu benadrila, kako bi joj "ublažio stres". Prema Kozbiju, ona je pristala na seks koji je uslijedio.

"Ispratio sam je. Nije izgledala ljutito. Nije mi rekla: 'Nemoj to više nikada da uradiš'", izjavio je on. "Nije izašla bijesna, a to kažem kao neko ko se smatra pristojnim čitačem ljudi i njihovih emocija u pogledu ovih romantičnih seksualnih stvari, kako god ih nazivali."

Svih 35 žena koje su se pojavile na naslovnici New York magazina i koje su ispričale svoja lična iskustva optužile su slavnog američkog komičara za silovanje kojem je vrlo često prethodilo konzumiranje droga.

"Bil je bio moj prijatelj. Jednom ili dva puta sam večerala s njim i njegovom suprugom. Radili smo zajedno, poznavala sam ga mnogo godina i nisam mogla ni da zamislim da bi se moglo desiti nešto takvo. U tom trenutku sam bila u šoku. Jednostavno nisam mogla da shvatim šta nije u redu s njim. Da li je izgubio razum? Ponašao se kao neko koga nisam upoznala nikad ranije u životu", ispričala je jedna od njih.

Barbara Bouman, žena koja je Bila Kozbija upoznala kada je imala 17 godina, zapitala se zašto je medijima trebalo toliko dugo da optužbe brojnih žena shvate ozbiljno. Bouman je ispričala kako je Kozbi, koji je trebalo da bude njen mentor, učinio da se osjeća poput zatvorenice.

"Kroz period od godinu dana, gotovo polovinu vremena koje sam provela s njim sam bila drogirana. Mogla sam šetati ulicama Menhetna i reći bilo kome - drogirao me i silovao Bil Kozbi, ali ko bi mi povjerovao?! Niko", kaže ona.

Linda Džoj Trejc je za ovaj magazin ispričala da ju je Kozbi silovao kad je imala 18 godina, dodavši da joj je trebalo mnogo vremena da prihvati kako problem nije u njoj, nego u njemu.

"Kako su godine prolazile, život nije postajao lakši za mene. Imala sam i problema sa zavisnošću zbog toga", kazala je Trejc.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije