Jet set

Sveštenik zasjenio kraljevsko vjenčanje

Sveštenik zasjenio kraljevsko vjenčanje
Foto: N.N. | Sveštenik zasjenio kraljevsko vjenčanje

Princ Hari i Megan Markl danas su izgovorili sudbonosno "da", a mnogi su se pred britansko kraljevsko vjenčanje pitali ko bi mogao da zasjeni britanski kraljevski par.

Dok su pojedini korisnici društvenih mreža smatrali da bi to mogla da bude malena princeza Šarlot, princ Džodrž, ili njihova majka Kejt Midlton, apsolutno niko nije uspio da predvidi da će u pitanju biti jedan sveštenik.


Riječ je o Majklu Kariju iz Čikaga, koji je predosjetio da je ovo njegov veliki trenutak, pa je pomalo počeo da se udaljava od protokola.

"U ljubavi je moć. Ljubav može da izliječi onda kada ništa drugo ne može. U ljubavi je moć da nas podigne i oslobodi onda kada ništa drugo neće. Moramo da otkrijemo snagu ljubavi, iskupljeničku snagu ljubavi. A kada to budemo uspjeli da uradimo, moći ćemo od starog svijeta da napravimo novi. Ljubav je jedini način. U ljubavi je moć. Ne potcjenjujte je. Nemojte čak biti ni previše sentimentalni. Postoji moć, moć u ljubavi", izgovorio je Kari u zanosu riječi Martina Lutera Kinga.

Gosti su bili prilično iznenađeni njegovim žarom, a čini se da nije ostala ravnodušna ni kraljevska porodica. Dok su se mladenci i princ Vilijam smeškali, princ Filip imao je izraz lica koji govori "Šta se to ovdje dešava?". Za to vrijeme, kraljica je bila "mrtva ozbiljna".

Sveštenik Kari inače je borac za prava transseksualnih osoba, istopolne brakove i društvenu pravdu, a takođe se bavi migrantskim pitanjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije