Jet set

Teniska ljubavna ukrštenica: Martina Hingis rekorderka

Teniska ljubavna ukrštenica: Martina Hingis rekorderka
Teniska ljubavna ukrštenica: Martina Hingis rekorderka

"Kokkinakis je spavao s tvojom curom. Žao mi je što ti to moram reći, stari" - rekao je nedavno australijski teniser Nick Kyrgios svom suparniku švajcarcu Stanu Wawrinki, ne bi li ga izbacio iz takta i time pokrenuo pravu medijsku lavinu. Jer, u tzv. bijelom sportu, očito je, ima mnogo strasti, ljubavi i ljubomore, pa je londosnki "Telegraph" objavio tenisku ljubavnu ukrštenicu.

U središtu interesa medija nikad nisu isključivo teniseri sa najboljim sportskim rejtinzima, jer publiku podjednako zanimaju i oni sa zanimljivim privatnim životom, kao što potvrđuje slučaj 19-godišnje hrvatske teniserke Donne Vekić.

Iako je Kyrgios nije "lično" prozvao dok je provocirao Wawrinku, svi svjetski mediji izvještavajući o nemilom i nesportskom ponašanju Australca bez dlake na jeziku uz članke su objavili upravo Donninu fotografiju koja se sa švicarskim teniserom viđa otkako se Wawrinka razveo od supruge Ilham Vuilloud, ali Donna, nije ni prva ni zadnja teniserka o čijem se ljubavnom životu piše više nego o tenisu.

Dovoljno je, uostalom, prisjetiti se Marije Šarapove i Serene Williams čiji okršaji nisu završavali samo na teniskom terenu. Rivalstvo najvećih suparnica u ženskom tenisu godinama je bilo dodatno začinjeno time što je donedavni dečko Šarapove, bugarski teniser Grigor Dimitrov, bivši Serenin ljubavnik. Vezu sa Šarapovom Dimitrov je započeo ubrzo nakon što je ostavio Serenu, a Williams je tada bila očajna.

Inače, Šarapova je  imala i romansu sa zavodnikom Andyjem Roddickom, a dvije godine bila je i u vezi s košarkašem Sashom Vujacicem s kojim je bila i zaručena.

Serena je trenutno u turbulentnoj vezi sa svojim trenerom Patrickom Monratugloum, a u prošlosti je bila i u vezi s reperom Drakeom.

Martinu Hingis nazivaju rekorderkom u ljubavnim odnosima s teniserima jer je bila zaljubljena u petoricu. Bila je u vezi s Čehom Radekom Štepanekom, Justinom Gimelstobom iz SAD-a, Šveđaninom Magnusom Normanom, Špancem Julianom Alonsom te Ivom Heubergerom iz Švicarske.

I srpska teniserka Ana Ivanović, koja je trenutno u idiličnoj ljubavnoj vezi s fudbalskom zvijezdom Bastienom Schweinsteigerom, nekada je bila dio teniskog ljubavnog trokuta jer je njeno srce osvojio Fernando Verdasco koji je bio u ljubavnoj vezi s teniserkom Giselom Dulko.

Potom se Ana okrenula Marku Stillitanu, teniseru i dobrom prijatelju i kumu Novaka Đokovića.

Kao najveći srcolomac u svijetu tenisa, prema Telegraphu, istaknuo se Jürgen Melzer, koji je bio u vezama s Anastazijom Myskinom, Dominikom Cibulkovom, Nicole Vaidisovom te Ivetom Benešovom.

Naravno, nisu sve ljubavne veze u bijelom sportu završavale skandalima. “Happy end” doživjeli su tako Karolina Šprem i Cipranin Marcos Baghdatis, koji imaju i djevojčicu Zaharu.

Možda i najpoznatiji sretni teniski par su Mirka Vavrinec i Roger Federer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije