Jet set

Tweet o Amal Kluni izazvao bijes javnosti

Tweet o Amal Kluni izazvao bijes javnosti
Tweet o Amal Kluni izazvao bijes javnosti

Američka novinska agencija Asošiejted pres našla se na udaru kritke javnosti zbog nedavno objavljenog tweeta u kojem se Amal Kluni pominje kao “supruga Džordža Klunija”, uprkos zavidnoj karijeri koju je ostvarila kao advokat za ljudska prava.

Zvanični tvit koji je u subotu objavljen na Tviter profilu agencije AP glasio je: “Amal Kluni, supruga slavnog glumca, zastupa novinare Al Džazire, optužene za podršku ekstremistima u Egiptu”.

Naravno, njena upletenost u slučaj nije imala nikakve veze sa činjenicom da je Amal udata za Džordža Klunija, pa ne čudi što je na Tweeteru uskoro uslijedila lavina negativnih komentara.

“Hej, AP, osim ako ne planirate da Klunija počnete da pominjete kao ‘supruga čuvene advokatice’, PRESTANITE SA TIM”, glasila je jedna od poruka .

“Kako možete da očekujete da vas ljudi ozbiljno shvate?”, pitao se drugi korisnik. “Kakve veze ima njen privatni život sa njenim poslom? Ako ćete, i pored činjenice da je izuzetno ostvarena žena, i dalje Amal da predstavljate isključivo kao suprugu jednog glumca, to je izuzetno nepristojno”.

Uprkos tome što se nije javno oglasila, agencija Asošiejted pres u sledećem tweet na istu temu uklonila je referencu “glumčeva žena” i umesto toga napisala “advokat za ljudska prava”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije