Jet set

Unuka slavne Odri Hepbrn u svijetu mode

Unuka slavne Odri Hepbrn u svijetu mode
Foto: Instagram | Unuka slavne Odri Hepbrn u svijetu mode

Ema Kejtlin Hepbrn Ferer (24), unuka modne ikone i glumice Odri Hepbrn, oduševila je modne agente svojom ljepotom. Proslavila se 2014. kada je snimila svoj prvi editorijal za magazin "Harper's Bazaar".

Mnogi modni dizajneri smatraju da Ema ima zvjezdani potencijal poput svoje slavne bake.

Odri Hepbrn, koja je preminula 1993., proglašena je najvećom bjuti ikonom u proteklih 50 godina, od strane britanskog lanca kozmetičkih preparata Superdrug. Bila je i jedna od najslavnijih glumica u istoriji kinematografije. Jedna je od rijetkih koja je tokom karijere osvojila nagrade Emmy, Grammy, Oscar i Tony. Oduševljavala je prirodnom ljepotom i nikad se nije, kako je tvrdila, podvrgnula estetskim operacijama.

Zanimljivo je da je Emu za "Harper's Bazaar" fotografisao Majkli Avedon, sin legendarnog fotografa Ričarda Avedona kojem je upravo Odri Hepbrn bila umjetnička muza. Ema je posljednjih godina snimala brojne editorijale za časopise i snimala reklamne kampanje.

Ema svoju baku nikad nije upoznala jer se rodila godinu nakon njene smrti. Nedavno je izjavila kako Odri nikad nije doživljavala kao slavnu glumicu i ikonu stila, već kao dio porodice.

Osim što se bavi modelingom, Ema je završila umjetničku akademiju i talentovana je slikarka. Godinama je izbjegavala društvene mreže i trudila se da je zvjezdano porijeklo ne odredi u životu.

Snažno se zalaže za emancipaciju i jednakost muškaraca i žena širom svijeta. Ona je i ambasadorka organizacija UNHCR i UNICEF. Ema tvrdi kako je humanitarni rad oduvijek dio njenog života, piše The List.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije