Jet set

Upoznajte ženu koja je zaradila milione preko Kim Kardashian (FOTO)

Upoznajte ženu koja je zaradila milione preko Kim Kardashian (FOTO)
Upoznajte ženu koja je zaradila milione preko Kim Kardashian (FOTO)

Iyai Liu je 23-godišnja multimilionerka koja je jednostavnu ideju pretvorila u predmet za kojim su ludovale žene širom svijeta, a nosila ga je i Kyle Jenner.

Ova inovatorica s Novog Zelanda osmislila je "Waist trainers", odnosno one pojaseve za struk koje su Kim Kardashiani i Kylie nosile na brojnim fotografijama na svojim profilima na društvenim mrežama i zaklinjale se da su zbog njih mršave.

Iako su stručnjaci tvrdili da su ti pojasevi potpuno besmisleni, žene su ih kupovale kao lude.

Nakon što su pojaseve nahvalile članice slavne porodice, internetsku stranicu putem koje ih se moglo naručiti preplavile su porudžbine djevojaka i žena koje su morale imati svoj pojas.

Na kraju je postao toliko popularan da je inovatorici donio 3,3 miliona australskih dolara, odnosno million dolara čistog profita, što znači da više u životu neće morati raditi.

Daily Mail piše da je lyia primijetila na internetu da žene nose korzete te je za samo 5.650 australskih dolara naručila nekoliko korzeta iz Kine - i pokrenula nevjerovatan trend.

"Mislila sam da ću samo prodati nekoliko njih. Ali to je odjednom buknulo", rekla je za New Zealand Herald.

Dodala je da se oduvijek bila  preduzetna, te da je već sa 13 godina počela uvoziti stvari iz Kine i prodavati ih kolegicama u školi. Kad je došla na ideju prodavanja pojasa, za njihovo reklamiranje odlučila je platiti najveću facu na društvenim mrežama - Kylie Jenner. To ju je koštalo 300.000 dolara, ali definitivno se isplatilo. Ipak, priznaje da se to nije dogodilo odmah.

"Povrat novca nije baš bio onakav kakav sam očekivala", priznala je.

Na kraju se ipak isplatilo, a ona danas živi život o kakvom mnogi samo sanjaju, a uglavnom se sastoji od odmora na mondenim lokacijama. A sve to otplatile su žene koje maštaju o figuri pješčanog sata. Ona ipak ističe da bi njen uspjeh trebao biti motivacija mladima da je moguće zaraditi milione veoma brzo,

"Preduzetnici trebaju riskirati, ako nemate hipoteku i djecu, možete donositi fleksibilnije odluke i ne brinuti se toliko o njihovom ishodu", zaključila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije