Jet set

Vestbruk stao na "ludi kamen"

Vestbruk stao na "ludi kamen"
Vestbruk stao na "ludi kamen"

Jedan od najboljih NBA košarkaša, Rasel Vestbruk, oženio se proteklog vikenda.

Plejmejker Oklahome pred oltar je odveo dugogodišnju djevojku Ninu Erl, ljubav iz studentskih dana na UKLA univerzitetu. Njegova izabranica svojevremeno je igrala za ženski košarkaški tim prestižnog američkog koledža.

Dvadesetšestogodišnji Vestbruk, koji je poznat po svojoj strasti prema originalnim kostimima, ovog puta se odlučio za prilično konzervativan stil oblačenja.

Ceremonija je obavljena na Beverli Hilsu, a među zvanicama bili su Vestbrukovi saigrači Kevin Durent i Serž Ibaka, kao i Kevin Lav, Dorel Rajt i Džejms Harden, u pratnji Kloi Kardašijan.

Vestbruk je izabran u prvom krugu NBA drafta 2008. godine od strane Sijetl Supersoniksa, franšize koja se iste godine preselila u Oklahoma Siti. Bio je jedan od najboljih novajlija u NBA ligi sa prosjekom od 15,3 poena, pet asistencija i pet skokova po meču i već tada se moglo naslutiti da će postati zvijezda najjače košarkaške lige svijeta.

Učinak mu se iz godine u godinu povećavao, da bi minule sezone stigao do sjajnih 28,1 poen, 8,6 asistencija i 7,3 skoka.

Četiri puta je učestvovao na "Ol staru", jednom je izabran za MVP susreta "svih zvijezda", a prošle sezone je bio jedan od kandidata za MVP nagradu regularnog dijela sezone.

Sa reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država osvojio je zlato na Svjetskom prvenstvu u Turskoj 2010. godine, kao i zlatnu olimpijsku medalju u Londonu 2012. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije