Ljubav i seks

3 savjeta da odlučite kada je pravo vrijeme da spavate sa novim dečkom

3 savjeta da odlučite kada je pravo vrijeme da spavate sa novim dečkom
3 savjeta da odlučite kada je pravo vrijeme da spavate sa novim dečkom

Neke djevojke se strogo drže pravila “nema seksa prije trećeg dejta”.

Neke čekaju mnogo duže, a neke nimalo. Ali, šta je prava mjera?

Kad krenete da se viđate s novim momkom, uvijek je dilema “Kad da spavam s njim?”. Čućete savjete da treba čekati da prođe barem par susreta, minimum nekoliko mjeseci, pa čak i da uopšte ne treba odlagati.

Zapravo, sve zavisi od osobe do osobe. Ako se pitate da li je pravi trenutak da napravite sljedeći korak i spavate sa dečkom koji vam se sviđa, možda će vam ovo pomoći.

1. Budite iskreni prema sebi:

I prema njemu. Šta zapravo želite od vašeg odnosa? Je li on neko sa kim biste htjeli da budete u vezi ili vam se čini da će sve to biti samo prolazna avantura. Ako očekujete samo zabavu bez previše obaveza, dajte mu do znanja na čemu je prije nego što odete s njim u krevetu. Isto važi i ako želite ozbiljnu vezu, a čini vam se da on to nema u planu.

2. Budite prisebni u trenutku odluke:

Kad ste negdje u provodu i dosta ste popili, pravo vrijeme za seks je odmah, zar ne? Međutim, ta odluka bi trebalo da bude racionalna, a sigurno ne želite prvi seks sa nekim oboje da pamtite koliko ste bili pijani. Nek vas vodi ovo pravilo: ako ste previše popili da biste poslali nekom pismen SMS, niste sposobni ni za seks.

3. Ne idite protiv sebe:

Momak koji želi da vas odvuče u krevet može biti jako slatkorječiv. Na vama je da sami odlučite da li je seks nešto što stvarno želite ili biste to uradili jer se to od vas očekuje. Ako mislite da popustite samo zato da bi on bio zadovoljan, definitivno ne bi trebalo to da uradite.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije