Ljubav i seks

7 pravila za savršenu večeru u dvoje

7 pravila za savršenu večeru u dvoje
7 pravila za savršenu večeru u dvoje

Ukoliko planirate romantičnu večeru u dvoje, feng šui će vam pomoći da kreirate pravu atmosferu za zaljubljene i doprineće boljem raspoloženju, odnosima i donjeće dosta ljubavi u vaš dom, piše Lisa.rs.

Nakon što ste osmislili romantičan jelovnik, pobrinite se da i uredite sto i trpezariju u skladu sa najboljim romantičnim idejama feng šui stručnjaka:

  1. Idealan sto za jednu romantičnu večeru je okrugao ili četvrtast, sa najviše dvije stolice. Više stolica može djelovati kao da očekujete više gostiju, umjesto da je atmosfera samo za dvoje. Ukoliko imate veliki sto, pomjerite neke stolice, a dvije postavite na kraj stola tako da budu jedna pored druge. Veliki stolovi nisu pogodni za romantičnu večeru u dvoje, ukoliko je moguće izbjegavajte ih ili dekorišite tako da ne budu prazni i pusti.
  2. Udoban i intiman prostor koji odiše ljubavlju je pravo mjesto gdje ćete poslužiti romantičnu večeru. Takođe, pobrinite se da vaš gost ne gleda u pravcu kuhinje ili možda prljavih sudova. Osvetljenje treba da bude blago i prijatno za oči.
  3. Dekorišite trpezarijski sto crvenom bojom, jer je ona simbol ljubavi i romantike. Crvena takođe predstavlja vatreni element u feng šuiju, pa je idealna boja za zaljubljene. Izaberite dekoraciju za trpezariju u paru. Na primjer: vaza sa dva crvena cvijeta ili dva crvena kristalna srca kao dekoracija za svečanu trpezu.
  4. Nemojte zaboraviti svijeće. Izaberite lijepe crvene svijeće koje će pojačati romantičnu atmosferu. Obucite nešto crveno. Može biti i sitnica, kao što su minđuše u crvenoj boji.
  5. Ukoliko na sredini vašeg stola stoje ruže, obavezno izvadite trnje. Trnje simbizuje tešku vezu, tako da ćete uklanjanjem dobiti lijepu vezu bez većih problema. Druga opcija za cvjetne aranžamne na stolu su božuri koji inače važe za “cvijeće ljubavi”.  Ukoliko ste ljubitelji lala, one će biti najbolji izbor. Izaberite da boja cvijeća bude u zavisnosti šta od veze očekujete. Crvena simboliše brak, ružičasta i kajsija -  mladalačku ljubav, žuta – pravo prijateljstvo, bijela- čistoću u vezi.
  6. Po feng šui pravilima, "ti si ono što vidiš". Tako da iz trepzarije pomjerite sve slike koje prezentuju jednu osobu, usamljenu. Okačite vesele slike zaljubljenih parova, a poklone vaših bivših ljubavi sklonite u fioku tako da ne budu na vidljivom mjestu.
  7. Obavezno otvorite prozor prije večere kako bi izašao stari vazduh i ušla nova svježa či energija, koja će donjeti bolje ljubavne odnose i romantiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije