Ljubav i seks

7 stvari koje nikada ne trebate reći muškarcu

7 stvari koje nikada ne trebate reći muškarcu
7 stvari koje nikada ne trebate reći muškarcu

Divno je biti zaljubljen i voljeti, ali se djevojke često znaju naći u situaciji da su uvrijedile svog muškarca, ali isto tako ne mogu shvatiti zbog čega je on povrijeđen.

Postoji priličan broj stvari koje muškarci baš i ne žele da čuju, a mi vam donosimo sedam najzanimljivijih.

Mamin sin

Većina muškaraca su “mamini sinovi”, ali to im ne morate nabijati na nos. Na kraju, ona ih je rodila, hranila, odgajala i od njih je napravila ono što su oni danas. Ona je stvorila momka u kojeg si zaljubljena pa kako si onda mogla i pomisliti da će on u potpunosti ignorisati svoju majku i slušati samo tebe i tvoje savjete? Poslie svega, zašto pominjati njegovu majku u razgovoru kada to nije potrebno? Većina muškaraca su osjetljivi na svoje majke, kao što je i većina žena na svoje roditelje. Nijedan momak ne želi da mu se kaže kako je on “mamin sin”, iako djevojka zna da je to tako. Ipak, veliki broj djevojaka pravi grešku te podsjećaju svog muškarca na tu činjenicu. Jedna od najvećih gršaka u vezama.

“Gubiš kosu!”

Većina muškaraca gubi kosu s godinama, a oni ne vole da ih se na to podsjeća čak ni kad su mladi. Kako biste se vi osjećali da vam muškarac kaže da ste se udebljali? I da trebate jesti manje čokolade? Muškarci su obično osjetljivi po pitanju kose, čak i kada kažu da ih nije briga. Neki čak imaju i noćne more zbog toga. Svaki muškarac želi da ima gustu i jaku kosu, a ako mu kažete da je počeo ćelaviti, vjerovatno ćete povrijediti njegovu muškost. Harikiri u vezama.

“Moramo pričati”

Čim čuju ove riječi, muškarci odmah “izvlače antenu” i hvataju signale svih nevolja u atmosferi. Iako znaju da nemaju potrebe da se osjećaju krivima, ove riječi u njihovim ušima zvuče kao početak ogromnog problema. Većini muškaraca ove riječi znače mnogo drame i suza koje oni, po svojoj genetskoj modifikaciji, ne mogu da izdrže. Takođe, većina muškaraca će pomisliti da ste pročitali neki ženski magazin te da pokušavate naći problem tamo gdje on uopšte ne postoji. Ako postoji neki problem, onda o njemu trebate i razgovarati, inače ga nećete nikada riješiti, ali započinjanje konverzacije ovim riječima je veeeelika greška.

Prijatelji

Njegovi prijatelji su nešto što veći broj žena ne voli. Oni su obično loše društvo vašem muškarcu, jer vole da popiju koju više. Ako vam se oni ne sviđaju i to im kažete, onda je to veliki problem. S druge strane, ako vam se sviđaju, vaš muškarac može postati ljubomoran i to je onda još veći problem. Uvijek je bolje veoma pažljivo pričati o njima, ako želite da vašem momku kažete nešto negativno o njegovom prijatelju ili više njih. I vi se možete naći u istoj situaciji kao on: kako bi se vi osjećali da on stalno kritikuje vašu prijateljicu ili da je stalno previše hvali?

“Uvijek se ovako ponašaš”

“Uvijek se ovako ponašaš” i “Nikad se nećeš promijeniti”. To su riječi koje muškarci ne žele da čuju, a jedan od najvećih problema kod žena je što skoro uvijek generalizuju pa čak i spominju stvari koje su se desile prije deset ili dvadeset godina i koje nemaju nikakve veze sa trenutnim razgovorom. Potrebno je da se fokusirate na sadašnje argumente,  a ne na njegov karakter ili ono u šta on vjeruje.

“Zar nije zgodna?”

Ovo je jedino pitanje za koje momci znaju da nemaju pravi odgovor. Ako kažu da nije, vi ćete mu reći da se nikad ne slaže sa vašim zapažanjima. Ako kaže da jeste, pomislićete da je on jedan od onih momaka koji vole da “šaraju”.

“Moj bivši to nikad nije uradio”

Nikada nemojte pričati ili porediti bivšeg momka sa sadašnjim. Ono što je on radio ili nije radio, sada nije ni bitno, a on vam je bivši zato što postoji dobar razlog za to. Upravo zato ne treba da na taj način povrijedite ego svog sadašnjeg momka i narušite vaš idilični odnos.

(minimagazin.info)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije