Ljubav i seks

Brzi savjeti da ponovo zapalite varnice u postelji

Brzi savjeti da ponovo zapalite varnice u postelji
Foto: N.N. | Brzi savjeti da ponovo zapalite varnice u postelji

Strast u novoj vezi je hemijska reakcija, i ona može izblijediti tokom vremena. U tom slučaju primijenite ovih 5 savjeta kako biste probudili staru vatru:

1. Igrajte igrice sa njom

Povećanje njenog nivoa dopamina van spavaće sobe može vam u mnogome pomoći ispod pokrivača.

"Vaš mozak ne vidi razliku između spoljašnjih nadražaja izazvanih novom situacijom i unutršnjih koji su izazvani emotivnom privlačnošću", objašnjava doktorka Viktorija Zdrok.

"Sve što se desi van kreveta može imati jak uticaj tamo gde je najbitnije"

Najbolji način da povećate njeno lučenje seksualnih hormona jeste da zajedno učestvujete u nekom vidu takmičenja - bilo da će to biti avanturistička trka, ili "pametnovanje" u nekom kvizu, takmičenje u istom timu će unaprediti vašu komunikaciju i saradnju, dvije važne osnove za seksualni uspjeh.

2. Oslonite se na nostalgiju

Vraćanje na početak veze nije samo fraza. Podsjećanje na prva emotivna iskustva podriva lučenje hormona noradrenalina, koji sjećanjima daje "ljepšu" glazuru.

"Otključaćete njenu strast i pojačati nove memorije koje stvarate"

Arhiva u mozgu najbolje reaguje na čulne nadražaje - miris, okolina, muzika, tekstura, pa čak i neki tipovi hrane - zato okrenite njen psihički retrovizor ka nekim od tih elemenata.

3. Dobro zavrnite rukave, čeka vas puno posla

Fizički kontakt, maženje i masaže podjednano dobro utiču na nju kao i psihički nadražaji. Krenite sa senzualnom masažom, od niže kičme ka ramenima i vratu. Dok vi stignete do vrha...i ona će!

4. Pustite je da ima glavnu riječ

Isplati se ponekad biti njena seks igračka. Istraživanja su pokazala da žene vole da kontrolišu seks, ali joj nemojte dati da samo ona sjedi "za volanom". Malo inata može da napravi veliku razliku.

5. Postanite stranac

Mijenjajući sebe van spavaće sobe možete da promijenite i vaš odnos sa partnerom u njoj. Kako naučnici tvrde, svi primenjujemo jednu vrstu doziranja osjećanja prema partneru shodno tome koliko ga poznajemo. Sa stvaranjem šire slike o osobi s kojom smo u emotivnoj vezi, to doziranje se mijenja:

"Ona počinje da vas gleda drugim očima, a to izaziva stimulisanje osjećaja ljubavi i požude". Upoznavanje partnera sa vašim prijateljima je odličan korak - na taj način osoba s kojom ste će vas vidjeti u potpuno novom svjetlu, što može izazvati bujicu novih osjećanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije