Ljubav i seks

Iznenađujući rezultati: U kakvom seksu uživaju muškarci

Iznenađujući rezultati: U kakvom seksu uživaju muškarci
Foto: Ilustracija | Iznenađujući rezultati: U kakvom seksu uživaju muškarci

Naučnici sa Univerziteta Indijana sproveli su istraživanje nad dvije hiljade Amerikanaca kako bi ispitali njihove sklonosti u seksu.

Sasvim suprotno stereotipima, rezultati su pokazali da su muškarcima, kao i ženama, u vezi najbitniji nježnost i privrženost, što podrazumijeva maženje i ljubljenje.

39 odsto muškaraca i žena reklo je da im tokom seksa veoma prijaju romatnične riječi, dok 33 odsto njih voli da u sobi vlada romantična atmosfera. Čak 52 odsto ispitanika maženje smatra privlačnim.

Vođa studije Debi Herbenik ističe da, iako za mnoge neočekivano, muškarci su se takođe složili da su im najprivlačniji romantika i odanost, piše Indy100.

"To uključuje ljubljenje češće nego seks, maženje i izgovaranje nježnih riječi tokom seksa, ali i romantičnu atmosferu.“

U istraživanju je učestvovalo 975 muškaraca i 1.046 žena. Kada je riječ o ostalim navikama, 43 odsto muškaraca i 37 odsto žena izjavilo je da upražnjava analni seks, 65 odsto muškaraca priznalo je da šalje nage slike partnerkama, dok to radi svega 11 odsto žena.

Nikada ne masturbira 21 odsto žena, dok taj procenat kod muškaraca iznosi osam. Jednake sklonosti ka perverzijama u seksu imaju i muškarci i žene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije