Ljubav i seks

Jednom nevjeran, ponovo nevjeran

Jednom nevjeran, ponovo nevjeran
Foto: N.N. | Jednom nevjeran, ponovo nevjeran

Vaš momak je prevario svoju tadašnju djevojku sa vama. Ukrali ste ga od nje, lako i čini se bezbolno. Možda ste srećni, ali trebalo bi da znate da je velika šansa da i sami jednog dana po istom principu budete ostavljeni - kaže vođa istraživanja Džošua Foster, koji je pokušao da utvrdi da li varalica uvijek vara.

Naučnici iz Južne Alabame su sproveli studiju na uzorku od 443 ispitanika, postavljajući im pitanja o stepenu vjernosti i zadovoljstva u vezi. Anketa je pokazala da je opravdana sumnja najizraženija tamo gdje se ljubav dogodila dok je jedan od partnera bio zauzet, pa je tadašnjeg partnera/partnerku ostavio zbog novog/nove. Varalice su obično "povratnici" na mjesto zločina.

Osobe koje su prevarile drugu stranu i upustile se u novu vezu okarakterisane su kao problematične u vjernosti i sklone da opet učine isto.

Tim naučnika iz Južne Alabame je tokom istraživanja otkrio da su veće varalice introvertne osobe, a ne one koje otvoreno koketiraju.

“Ranije studije su navodile na zaključak da ljudi koji su privlačni drugima i uvijek imaju ljubavne ponude više varaju, ali sada smo ustanovili da su za to više sposobni manje komunikativni tipovi”, kaže vođa istraživanja.

(Večernje novosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije