Ljubav i seks

Jesu li zločaste djevojke više seksi?

Jesu li zločaste djevojke više seksi?
Jesu li zločaste djevojke više seksi?

Dobre djevojke idu u raj, a loše kud god požele... Ili smo nešto pobrkali? Od pamtivijeka je poznato kako je za razvijanje privlačnosti osim fizičke važna i unutarnja ljepota, no zanimljivo je što su se napokon pojavili rezultati studije koji to doista potvrđuju. Prema rezultatima studije objavljene u časopisu 'Personality and Individual Differences', ljubazne i drage ljude percipira se kao fizički privlačnije.

Kineski su naučnici ispitanicima pokazali fotografije 60 nepoznatih žena te ih zamolili da ocijene njihov izgled, odnosno privlačnost. Nakon dvije sedmice, ispitanicima su ponovno pokazali iste fotografije koje su ovoga puta nadopunili pozitivnim i negativnim pričama o životima žena sa slike. Istražitelji su primijetili kako su one žene uz koje su bile navedene pozitivne informacije ocijenjene kao fizički najprivlačnije, a zanimljivo je i to da su iste žene dobile znatno lošiju ocjenu kada je njihova fotografija bila povezana s negativnim informacijama.

Naravno, ne može se zanemariti fizički izgled kao bitan faktor nečije privlačnosti, no sada je i naučno dokazano da vam fizički izgled ne znači mnogo ako vam i nutrina nije jednako lijepa. Žao nam je Regina, unutarnja ljepota ipak pobjeđuje!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije