Ljubav i seks

Kako znati da vas partner zaista voli?

Kako znati da vas partner zaista voli?
Kako znati da vas partner zaista voli?

Nova studija pozabavila se pitanjem kako znati da vas vaš partner zaista voli, a rezultati istraživanja su i više nego zanimljivi. Naime, kako tvrdi studija, kada su zaljubljene, žene su puno romantičnije, a muškarci svoju ljubav pokazuju tako što će oprati suđe ili pak predložiti nešto sasvim novo u spavaćoj sobi.

Kako su pokazali rezultati nove studije, ako muškarac želi znati koliko ga zaista njihova partnerka voli, sve što treba je vidi koliko ga često grli i ljubi. Istraživanje Univerziteta Teksas pokazalo je da muškarci nisu prirodno romantični, a njihovo shvatanje romantike svodi se na pomaganje u kućnim poslovima i ‘igranje’ u spavaćoj sobi.

Međutim, to ne znači da muškarci ne mogu voljeti jednako snažno kao i žene, oni jednostavno svoje osjećaje izražavaju na drugačiji način. Istraživanje koje je sproveo Univerzitet u Teksasu na 168 bračnih parova pokazalo je da žene pokazuju ljubav skrivajući negativne misli i osjećaje, a muškarci u srećnom braku punom ljubavi više vremena provode s partnerkom i dijele s njom kućne poslove kao što je pranje suđa, ali i imaju zajedničke hobije.

Nakon istraživanja naučnici su zaključili da ljubav u braku žene pokazuju naglašenim emocijama, a muškarci inicirajući zajedničke aktivnosti, piše Dejli mejl. Tako će žene koje vole svoje partnere rjeđe prigovarati, a češće će ih grliti i ljubiti.

Naime, prema riječima naučnika, zaljubljene žene se prvenstveno koncentrišu na potiskivanje negativnih misli i osjećaja da bi stvorile zdrav emocionalni odnos u braku. Zaljubljeni muževi pak češće su predlagali i inicirali seks, jer upravo je polni odnos, prema riječima naučnika, važan kanal kroz koji muškarci izražavaju ljubav.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije