Ljubav i seks

Koliko dugo treba čekati na seks sa nekim?

Koliko dugo treba čekati na seks sa nekim?
Koliko dugo treba čekati na seks sa nekim?

Pitanja koja prođu kroz glavu skoro svakoj ženi kada upozna novog muškarca jesu – kada bi trebalo da ima seks sa njim i koliko dugo je najbolje čekati?

Ponekad je u pitanju ljubav. U nekim drugim slučajevima se radi o čistoj požudi. Ili kako bi to neki, koji posteljinu uvijek mijenjaju i peru subotom, rekli: da li je vrijedan toga da promijenim posteljinu mimo rasporeda.

Ovo posljednje možda ne zvuči romantično, ali morate da priznate da je praktično, pogotovo za poprilično zaposlene ljude koji moraju da budu organizovani da bi bolje funkcionisali.

Da, ima nas svakakvih i svako sam odlučuje o tome kada je pravi trenutak za prvi seks sa novim muškarcem.

Svako ovoj temi pristupa na drugačiji način, pa tako ima i onih koji su vremenom odlučili da se pridržavaju jednog te istog pravila.

Na stranici "shine.yahoo.com" je navedeno nekoliko primjera.

Ništa prije šest mjeseci

Mnogi bi se vjerovatno iznenadili kada bi im prijateljica koja je u vezi četiri mjeseca rekla da još nije bilo seksa. Ali neki imaju pravila kojih se drže.

"Može seks tek nakon šest mjeseci veze", je pravilo jedne od žena koje su podijelile svoja iskustva vezana za ovu temu. A zašto? Nakon što je proslavila 30. rođendan, ne da joj se više da igra neke igre kao ranije. Ako sada pristane da se viđa sa nekim muškarcem, to je samo jer ga vidi kao "potencijalni materijal za brak".

Ima i onih koji nisu za spontanost. Sve mora da se desi po planu, tako da izostaje ona strast koja se dogodi u trenutku. Zna se mjesto i vrijeme, o odluci se razmišljalo, pa šta bude.

Zavisi od tipa muškarca

Neki drugi imaju jednostavniji pristup – sve zavisi od muškarca.

- Ako je dobar dečko, ali ne baš previše atraktivan, nakon tri izlaska. Ako je jako privlačan, 12 sati -, rekla je neimenovana žena i dodala da je dobro obaviti to što ranije, jer ako je seks dobar, onda je to "potencijalni materijal za neku dužu vezu".

Šta je najbolje za vas?

Jedna od žena koja je razvedena navodi da nema potrebe dugo čekati:

- Ako postoji privlačnost i ako mi se muškarac zaista sviđa, čemu čekati. Ako sam nesigurna po pitanju dotičnog muškarca, onda idem izlazak po izlazak, dok ne budem sigurnija u to što želim - objasnila je.

- Ako naiđem na nekog o kome sam maštala i sve se poklopi, pristajem i na seks na jednu noć - dodaje.

Sve u svemu, veze i ljubavni odnosi su sami po sebi komplikovani. Seks može dodatno da zakomplikuje situaciju, a i ne mora. Važno je donijeti odluku u pravom trenutku bez pritiska, onda kad ste sigurni šta želite i šta je najbolje za vas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije