Ljubav i seks

Muškarci uopšte ne padaju na ovakve žene

Muškarci uopšte ne padaju na ovakve žene
Foto: Ilustracija | Muškarci uopšte ne padaju na ovakve žene
N.N.

Znamo da su duhoviti muškarci na cijeni i da je humor izuzetno jako oružje pripadnika jačeg pola u zavođenju žena. A šta je sa obrnutom situacijom? Muškarci će često reći da vole duhovite djevojke, ali novo istraživanje Univerziteta u Kanzasu pokazuje da to nije baš tako.

Istraživači su potvrdili prvi zaključak: što je muškarac ispričao više viceva koji su bili smiješni ženi, veća je vjerovatnoća da će ona ostvariti fizički kontakt sa njim. Ali kada je žena ispričala vic kome se muškarac nasmijao, to nije povećavalo šansu za vezu.

U seriji eksperimenata volonteri su zamoljeni da prostudiraju profile stranaca na Fejsbuku i da ocijene njihove kvalitete. Zatim je organizovana serija sastanaka naslijepo na kojima su partneri razgovarali po deset minuta. Istraživači su kasnije analizirali razgovore i ustanovili da kada su se muškarci trudili da zasmiju ženu, ona je bila više zainteresovana za njih u romantičnom smislu. Ali isto nije važilo kada su se žene trudile da budu duhovite.

Naučnici su došli do još jednog zaključka, da žene povezuju humor sa ekstrovertnošću, a ne sa inteligencijom. Ranije je pretpostavka bila da žene privlače duhoviti muškarci jer su vjerovale da su takvi tipovi inteligentniji. Nova pretpostavka je da žene žele duhovite muškarce jer misle da će im veza sa njima biti zabavnija, a život lagodniji.

(novosti)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije