Ljubav i seks

Muške sponzoruše manje upadljive od koleginica po zanatu

Muške sponzoruše manje upadljive od koleginica po zanatu
Muške sponzoruše manje upadljive od koleginica po zanatu

Da li je pripadnicima jačeg pola važan novac u izboru partnerke? Ovakvi momci itekako postoje, samo su manje upadljivi od koleginica po "zanatu".

On je dotjeran, harizmatičan, zgodan. Pažljiv i brižan, ali muževan. Zna šta da kaže i kad da ćuti. Na manirima mu mogu pozavideti i britanski džentlmeni. Zvuči kao savršen muškarac? I jeste. Osim jedne falinke. Zabavlja se isključivo sa imućnim damama.

Etiketa sponzoruše oduvijek je bila rezervisana za pripadnice ljepšeg pola. Za muškarca koji je u vezi sa ženom zbog njenog novca ne postoji čak ni riječ u našem jeziku. To, ipak, ne znači da ovaj dasa ne postoji, samo je manje upadljiv od koleginice po "zanatu".

Muškaraca u potrazi za bogatim plijenom nema tako malo. Šetaju ih Madona, Britni Spirs i Dženifer Lopez, ali i mnoge bogate doktorke, advokatice, bankarke, nasljednice. Kod nas nisu toliko prisutni s obzirom na tešku ekonomsku situaciju (iako znamo priču o Vasi Ladačkom), ali iz godine u godinu sve ih je više, što potvrđuju iskustva sa internet foruma.

“Bila sam žrtva pokušaja jednog takvog koji je želeo da se "uvali" u stan, da koristi auto, ali kad je vidio da od toga nema ništa, ostavio me je zbog djevojke koja je bila voljna da mu pruži sve to. Još jedan primjer je moj drug iz djetinjstva. Krajnje je simptomatično da mu je svaka djevojka veoma imućna, vozi skupa kola, koja on u jednom momentu preuzme, izvodi ga na fensi mjesta, a on za to vrijeme samo fenomenalno izgleda. Dakle, možda nisu toliko upadljivi, ali ih svakako ima”, piše jedna Jelena.

Strategija u slučaju muških sponozoruša je sljedeća: aktivni su na sajtovima za upoznavanje i Fejsbuku, gdje vrebaju prilike tražeći dokaze bogatstva, poput fotografija na kojima se vide skupocjeni automobili, stanovi. Za razliku od žigola, koji naplaćuje seksualne usluge, "sponzoruše" više vole skupe poklone, egzotična putovanja i izlaske na mjesta gde mogu da se osjećaju kao dio džet-seta. I ona u ovom poslovnom aranžmanu dobija - pratnju na društvenim događajima, paravan za porodicu što se još nije skrasila, nerijetko i zavist drugarica. Jer, muška sponzoruša ne može da bude bilo ko. Savjetnik za veze Ešli Lem poručuje muškarcima da na putu kojim se rjeđe ide obrate pažnju na nekoliko ključnih stvari.

"Vaš izgled jeste veoma važan. Ali, nije jedini. Nije sve ni u veličini „alatke“. Presudna je komunikacija. Ona ima moć i sve što joj treba, pa morate naučiti da razgovarate sa njom onako kako nijedan drugi momak ne može. Da je zabavljate i zasmijavate. Da se naučite samokontroli i nikad se ne ljutite na nju. Da pucate od samopouzdanja. I da joj pružite ono što traži", kaže savjetnik za veze Ešli Lem.

U ovom poslednjem je ključ. Pametan muškarac će znati da procjeni šta ženi treba. Jedna želi uglađenog partnera koji klima glavom, druga obrazovanog tipa sa kojim može da razgovara, treća zgodnog frajera koji će joj pomoći da zadivi okolinu. I dok se neki muškarci zadovoljavaju kratkoročnim uživanjima, drugi razmišljaju na duže staze. Nedavno britansko istraživanje pokazalo je da je više od polovine pripadnika jačeg pola spremno da se oženi zbog novca. Ne tako davno, miraz je bio uslov da bi muškarac oženio neku ženu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije