Ljubav i seks

Nedostatak seksa je noćna mora za žene

Nedostatak seksa je noćna mora za žene
Nedostatak seksa je noćna mora za žene

Nedostatak seksa predstavlja noćnu moru i za ljepši pol. Žene se najviše brinu da će seksualna pauza da ih dovede do ispadanje iz fazona. Ono o čemu bi više trebalo da razmišljaju je stanje njihove vagine.

Seks je definitivno dobar za vaše tijelo. Donosi vam bolji san, jača vaš imuni sistem, troši kalorije i jača vaše samopouzdanje.

To znači i da nedostatak seksa može da stvori neke zanimljive promjene, prenosi Index.hr.

Nedostatak seksa najviše utiče na vaginu i postoje stvari koje sigurne niste znali.

U nedostatku seksa vagina ne postaje uža

Ovo je mit, u koji žene vole da vjeruju. Čak i ako osjećate da je ona uža, to može da bude povezano s napetošću ili nedostatkom uzbuđenja.

Poslije seksualne pauze, trebaće vam više vremena da postignete orgazam

Za ovu situaciju možete da se zahvalite strahu od opuštanja, koji se često javlja poslije poduže pauze. Ali, dovoljno je malo prakse i sve se vraća na staro. Opet ćete uživati u svojim orgazmima.

Nedostatak seksa dovodi do promjena u predmenstrualnom ciklusu

Ako se uzdržite od svih vrsta seksa, uključujući i masturbaciju, predmenstrualni grčevi mogu da postanu češći nego inače. Orgazam smanjuju bol i napetost, pa je jasno šta se događa kada on izostane.

U nedostatku seksa možete da imate osjećaj suvoće

Seksualno uzbuđenje pomaže vagini da se nakvasi. Budući da nedostatak seksa dovodi do manjka podmazivanja, pobrinite se da se dobro zagrijete prije ponovnog čina.

Seksualna pauza stvara osjećaj kao da vagina ne funkcioniše

Vagina je mišić koji ako ga ne koristite, možete da ga izgubite. Ne doslovno, naravno, ali tako se jedino može opisati taj osjećaj.

Nedostatak seksa stvara promjena u tome kako reagujete na seksualni impuls

Ako pauzirate od svih tipova seksa, možda ćete da primetite privremenu promjenu u vašoj seksualnoj zainteresovanosti, kada ponovo krenete sa seksualnim aktivnostima. To ne znači da treba da izbjegavate pauzu od seksa, već bi jednostavno trebalo da prihvatite eventualne promjene, koje možete da doživite.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije