Ljubav i seks

Nezainteresovani muškarci su privlačniji ženama

Nezainteresovani muškarci su privlačniji ženama
Foto: Ilustracija | Nezainteresovani muškarci su privlačniji ženama

Ženu će muškarac više privlačiti ukoliko nije sigurna u to kakvo mišljenje ima o njoj i šta osjeća... Ovo je potvrdilo istraživanje naučnika sa Univerziteta Virdžinija i Harvard, koje je obuhvatilo 47 studentkinja.

Kako bi dobili što iskrenije i preciznije odgovore studentkinje nisu znale pravi motiv eksperimenata već su mislile da su pozvane kako bi učestvovale u istraživanju o tome da li Fejsbuk može da posluži kao stranica za upoznavanje partnera.

Djevojkama su pokazani lažni profili četvorice muškaraca. Prvoj grupi je rečeno da će videti muškarce kojima su se najviše dopale. Drugoj grupi je rečeno da su ta četvorica muškaraca ocijenila iznadprosječnima djevojke iz te grupe. Trećoj grupi studentkinja je rečeno da bi to mogli biti muškarci kojima su se one dopale najviše ili iznad prosjeka, ali ništa nije precizirano. Drugim riječima, djevojke iz treće grupe nisu znale koliki je nivo interesa muškaraca za njih.

Žene koje su vjerovale da se jako sviđaju muškarcima bile su više privučene tim muškarcima od žena koje su vjerovale da ih muškarci smatraju prosječno privlačnim. ali, one koje su najviše bile privučene muškarcima bile su upravo djevojke iz treće grupe – one koje nisu bile sigurne koliko se zapravo sviđaju muškarcima.

Istraživači su na taj način potvrdili istinitost one predrasude“da diskretno sakrivanje osjećanja i interesa za neku osobu budi više zanimanja kod druge strane nego direktno i javno pokazivanje emocija.

Ipak, imajte u vidu da je istraživanje sprovedeno u kontekstvu Interneta – žene su svoje odluke zasnovale na vrlo oskudnim informacijama o muškarcima, a to je važan faktor jer upoznavanje oči u oči često može biti sasvim drugačije.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije