Ljubav i seks

Otkrijte čudesne tajne tantričkog seksa

Otkrijte čudesne tajne tantričkog seksa
Otkrijte čudesne tajne tantričkog seksa

Tantrički orgazam može da traje čitavu noć. Ovo iskustvo zove se dolina orgazma, a dostupno je svakom ko dugo praktikuje tantru. Tada orgazmi dolaze jedan za drugim, svaki sljedeći je sve dublji i ekstatičniji, a kada će se talas zadovoljstva završiti – zavisi od vaše volje.

Partneri uživaju istovremeno, a zadovoljstvo se rasplinjuje po cijelom tijelu, zahvatajući i duh. Da biste krenuli ka ovom vrhunskom erotskom iskustvu, treba svakodnevno da radite vježbe koje vam opisujemo. Međutim, osim seksualne tehnike, za uspjeh tantre važna je obostrana ljubav.

Magija tantre, staroindijske tehnike vođenja ljubavi stare preko 6.000 godina, dostupna je i starima i mladima, bez obzira na njihovo prethodno seksualno iskustvo.

Prvi korak ka zadovoljstvu uopšte, pa i ka seksualnom ispunjenju, jeste prihvatanje sebe, svojih želja i potreba. Kada se osjećamo dobro sa sobom i kad znamo šta želimo, a pritom imamo osobu sa kojom sve to možemo da podijelimo, spremni smo za ljubavno-erotsku magiju koju tantra stvara.

Vježba 1: zbližite se

Nekoliko nedjelja vježbajte tantričke vježbe intimnosti bez upuštanja u seks. One će vam pomoći da se dublje povežete sa svojim tijelom i s partnerom. Za to vrijeme zaboravite na cilj, umjesto toga jednostavno uživajte u davanju i primanju.

  • Razgovarajte s partnerom o svojim željama i fantazijama. To djeluje jednostavno, a zapravo je izazov. Neke stvari o kojima maštamo teško je izgovoriti.
  • Bar jednom nedjeljno izdvojte sat vremena kada ćete neometano biti zajedno. Uredite prostor u kom ćete moći da se opustite i uplovite u zajedničke trenutke. Svijeće, erotski filmovi ili priče, hranjenje prstima, mirisni štapići od svake sobe mogu da naprave hram seksualnog zadovoljstva.
  • Eksperimentisanje s garderobom, vešom i nakitom doprinijeće da se osjećate seksi i da zavedete partnera.

Vježba 2: sinhrono disanje

Sjedite ili lezite licem okrenuti partneru i jedno vrijeme se samo gledajte u oči. Ne dodirujte se, ne govorite ništa, samo se gledajte tako kao da jedno drugom prodirete u dušu. Ostanite koncentrisani na to, a zatim probajte da uskladite ritam disanja. Potom desetak minuta dišite u istom ritmu. Osjetite dah partnera na koži.

Vježba 3: erotika bez dodira

Stavite do znanja partneru gdje i kako biste najviše voljeli da vas dodiruje. Opišite mu precizno način na koji želite da budete dodirnuti. Uključite u igru riječima sve što vas uzbuđuje: krzno, vibrator, ulje za masažu, povez za oči, mekane tkanine, erotske filmove ili bezobrazne riječi.

Otvoreno govorite o svojim fantazijama, ne stidite se da zatražite i nešto drugačije, neobično, ćaknuto. Budite maštoviti i hrabri. Ovo je vrijeme za istraživanje, eksperimentisanje i preuzimanje odgovornosti za sopstveno zadovoljstvo. Tražite sve što želite! U ovoj vježbi sve je dozvoljeno osim dodira. Ako osjetite potrebu za seksom, kažite to, ali se uzdržite. U narednim danima osjetićete kako želja narasta. Prizovite slike o kojima maštate u svijest, ali ih još neko vrijeme nemojte ostvariti. Kada konačno dođe do seksa, ova vježba će vam se višestruko isplatiti.

Ako imate partnera kog volite, vjerujete mu i oboje imate želju da eksperimentišete, na dobrom ste putu da postanete tantra majstor.

Dok eksperimentišete sa tehnikama tantre, ne pitajte se da li nešto radite na pravi način. U tantri ne postoji dobro ili loše, ispravno ili neispravno. Najvažnije je obostrano zadovoljstvo.

Vježba 4: seks, konačno

Tantrička tradicija stavlja akcenat na odlaganje samog čina vođenja ljubavi. A kada do toga dođe, nastavite da se gledate u oči. Neka to traje što duže. Tokom seksa primjenjujte vježbu sa disanjem i razgovorom. Sporiji seksualni odnos pomoći će muškarcu da kontroliše orgazam, a ženi da više uživa.

Vježba 5: usporite disanje

Oduprite se želji da ubrzano dišete pred orgazam. Umjesto toga, dišite duboko, iz stomaka, i postepeno izdišite vazduh. Možete da uskladite disanje s partnerovim ili da probate alternativu: kada vi udahnete, partner izdahne.

Vježba 6: mijenjajte poze i uloge

Različite poze pomažu smjenjivanju muške i ženske energije. Zahvaljujući tome, muškarci se u seksu lakše prepuste i budu nježniji. Žene, zauzvrat, postaju direktnije i aktivnije. Kako budete eksperimentisali s različitim pozama i položajima, pustićete da se obje strane vaše ličnosti, i pasivna i aktivna, pokažu i usklade.

Vježba 7: odlažite orgazam

Istim mišićima kojima zaustavljate mlaz mokraće možete da kontrolišete tok seksualnog čina. Odložite orgazam jer će ga to učiniti intenzivnijim. Osim toga, odlaganje vrhunca poništava razlike između ženskog i muškog orgazma, spajajući tako partnere u ekstatično jedinstvo.

Kada postanete majstor tantre, doživljavaćete simultane orgazme. Mnoge žene postižu ejakulaciju koja je karakteristična za muškarce, a muškarci višestruke orgazme karakteristične za žene.

Vježba 8: opustite se pred orgazam

Iako ovo zvuči kao paradoks, važno je da oboje ostanete opušteni kada nailazi vrhunac. Kad osjetite da je orgazam blizu, usporite, duboko dišite i prekinite nakratko s vođenjem ljubavi. Opustite se i pokušajte da usmjerite energiju iz polnog organa kroz cijelo tijelo.

Tantričke igre nemaju granice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije