Ljubav i seks

Podignite svoj libido

Podignite svoj libido
Foto: N.N. | Podignite svoj libido

Ako u posljednje vrijeme nemate preveliku želju za seksom iako je između vas i partnera sve u redu i to vas muči, uzmite stvar u svoje ruke i poradite na jačanju libida.

Seksualna želja odnosno libido usko je povezan i sa našim psihofizičkim stanjem i trenutnim zadovoljstvom u vezi, ali naravno može biti i uticaj fizičkih faktora. Zato donosimo nekoliko predloga kako jednostavno i prirodnim mehanizmima da pojačate libido i osećati se seksi i neodoljivo.

Sunčevi zraci

Da, da, tako je jednostavno. Ako je lep i sunčan dan, predlažemo jednostavnu šetnju na suncu. Sunčevi zraci jedan su od najboljih načina za buđenje seksualne želje jer podstiču proizvodnju vitamina D i obogaćuju tijelo energijom, a to je i ključna stvar za zdrav libido. Pinealna žlijezda, koja se nalazi duboko u našem mozgu, energiju dobija preko svjetlosti i tako luči hormon sreće- serotonin koji utiče na naše zdravlje.

Hrana koja prija libidu

Banane imaju mnogo vitamina B koji će vam dati potrebnu dozu energije. Avokado sadrži folnu kiselinu koja će djelovati jednako dobro kao vitamin B i dati će energiju i izdržljivost. Orašasti plodovi, pogotovo orasi i bademi obiluju masnim kiselinama pa su između ostalog dobri za bolju proizvodnju hormona. Jaja kao i orašasti plodovi pomažu da hormoni budu u balansu jer imaju vitamine B5 i B6.

Vožnja biciklom

Osim što ova jednostavna, lagana i besplatna aktivnost može podići samopouzdanje i poboljšati fizički izgled, može pomoći i kod povećanja seksepila. Redovnom vožnjokm bicikla poboljšava se i zdravlje kardiovaskularnog sastava što je ključno za veći libido.

Kegelove vježbe

Dobrobiti redovitog izvođenja ovih vježba su brojne. Ženama olakšavaju postizanje orgazma i jačaju njegov intenzitet, umanjuju mogućnost vaginalnog pucanja pri porođaju i brojne ostale dobrobiti. Kod muškaraca Kegelove vježbe donose kontroli orgazma, pomažu kod prerane ejakulacije i povećavaju intenzitet erekcije. Njihovo izvođenje je vrlo jednostavno i oba pola je izvode na isti način. Locirajte mišić kojim kontrolirate mokrenje i zatim ga stisnite. Kontrakciju zadrži 4 do 5 sekundi pa opustite mišić na 3 sekunde. Ponavljajte vježbu 15 puta i tako 3 puta dnevno. Kegelove vježbe dobre su i za libido, a vaši fit vaginalni mišići doprinijeće će užitku.

Joga

Vejžbanje joge poboljšava protok energije u tijelu, čini ga fleksibilnijim, pojačava seksualnu želju i omogućava bolji protok krvi. Joga čini cijelo tijelo bolje balansiranim. Bolja cirkulacija znači više krvi u genitalijama, dok više kiseonika u krvi ujedno osigurava bolji fokus. Da ne spominjemo kakve sve prednosti u vođenju ljubavi ima gipko tijelo.

(NN/cosmopolitan.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije