Ljubav i seks

Pogledajte koji su najmoćniji prirodni afrodizijaci

Pogledajte koji su najmoćniji prirodni afrodizijaci
Pogledajte koji su najmoćniji prirodni afrodizijaci

Nakon dugog i temeljitog ispitivanja, naučni su na prva dva mjesta postavili šafran i ginseng

Čokolada je svrgnuta s trona najjačeg prirodnog afrodizijaka, a ni vino više nema ugled koje je imalo - najjači prirodni afrodizijaci su šafran i ginseng. Do tog su zaključka stigli naučnici sa univerziteta u kanadskom Guelphu.

Ginseng je korijen koji se može naći u Sibiru, Kini i Koreji, a već je odavno proglašen prirodnim afrodizijakom. Vrlo često se koristi kao terapija za dijabetes II, a puna su ga i razni energetski napitci.

Kinezi ga hiljadama godina koriste kao korektor erektilne disfunkcije kod muškaraca, a te su karakteristike potvrđene i naučnim ispitivanjima na laboratorijskim štakorima.

Šafran koji se dobiva od cvijeta biljke predstavlja tradicionalni začin indijske, ali i španke i talijanske kuhinje. Moć koju ima u seksualnim odnosima poznata je od davnina, legenda kaže da ga je koristila Kleopatra u kupkama kako bi unaprijedila svoje uživanje u krevetu.

Uz šafran i ginseng naučnici su pronašli još nekoliko biljnih afrodizijaka, kao što je johambin, ekstrakt zapadnoafričkog drveta johambe, korijen biljke maka s anda i brazilski cvijet muira puama.

Svi zagovornici čokolade kao afrodizijaka razoružani su analizom koja ukazuje da nema direktne veze između čokolade i libida, iako je dokazano da se konzumacijom čokolade podižu razine endorfina i serotonina u mozbu.

Vođa istraživanja Massimo Marcone preporučuje korišćenje prirodnih afrodizijaka prvenstveno iz razloga što ne izazivaju nuspojave, a izravno utiču na libido.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije