Ljubav i seks

Seksi pitanja koja se žene stide postaviti!

Seksi pitanja koja se žene stide postaviti!
Seksi pitanja koja se žene stide postaviti!
24sata.info

Iako su žene postale prilično otvorene u razgovorima o seksu, ipak još uvijek postoje pitanja koja se stide postaviti.

Čak i one najvještije dame još uvijek imaju nedoumica u pogledu seksualnih odnosa. Mnogim se ženama po glavama motaju razna pitanja koja ih muče – jesam li dovoljno dobra u seksu, jesu li zvukovi moga tijela tokom seksa normalni, hoće li mi analni seks izazvati kakvu povredu… Pitanja su normalan dio seksualnog života svake osobe.

Je li analni seks siguran?

Opšte je vjerovanje da su muškarci ti koji žele analni seks, ali i sve više žena ima želju isprobati ga. Ali, muče ih neke stvari vezane uz to. Stručnjaci kažu da je analni seks u većini slučajeva siguran, ali ipak napominju da valja pripaziti na određene stvari. Za analni seks potrebni su lubrikanti, i to obavezno jer se analni otvor ne može sam navlažiti kao vagina, a svakako se preporučuje i korištenje prezervativa, čak i ako ste u monogamnoj vezi. Važan je i stav u glavi, odnosno: ako želite istražiti taj dio seksualnosti – učinite to, ali ako imate sumnji, nemojte se upuštati u analni seks.

Jesu li normalni zvukovi koje ispušta moja vagina?

Da, svakako. Kada ste uzbuđeni, vagina vam se širi i stvara prostor za partnerov penis. Tokom samog odnosa u vaginu ulazi zrak koji se skuplja u zadnjem dijelu i nakon seksa, u određenim položajima tijela jednostavno izađe van. U svakom slučaju, riječ je o sasvim normalnoj pojavi koju katkada prati neugodan zvuk, ali oko toga se, kažu stručnjaci, ne treba zabrinjavati.

Mogu li postati bolja u oralnom seksu?

Mnoge žene boje se da ne znaju oralno zadovoljiti svoga partnera i strahuju da to neke druge žene znaju bolje. Činjenica je da se u svakoj vještini može postati bolji, a uvijek je sve stvar prakse. Ali, kako kažu stručnjaci, glavni preduslov za bolje oralne vještine u seksu je želja. Ako imate snažnu želju i potrebu oralno zadovoljiti partnera, onda ćete to odlično i činiti. Bez želje nema dobrih rezultata. Dakako, nije zgoreg pitati partnera šta bi želio, jer to je dobar način da unaprijedite svoje vještine.

Je li normalno što katkada stalno želim seks?

Neke žene brinu se jer imaju osjećaj da su opsjednute seksom. Stručnjaci pojašnjavaju da jednom mjesečno žene osjećaju pojačanu želju za seksom, i to u vrijeme ovulacije. Napominju da je to najnormalnija stvar za koju se pobrinula priroda. Organizam žene tada funkcioniše tako da luči hormone koji povećavaju želju za seksom, a sve to kako bi došlo do eventualne trudnoće. Baš zato žene se ne trebaju brinuti jer je riječ o prirodnoj pojavi koja ne upućuje na nedolično ponašanje. Naprotiv!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Izdvojeno
Najčitanije