Ljubav i seks

Šta sve može da bude 'okidač' za ženski orgazam?

Šta sve može da bude 'okidač' za ženski orgazam?
Foto: Ilustracija | Šta sve može da bude 'okidač' za ženski orgazam?
N.N.

Orgazam, koji se smatra vrhuncem seksualnog odnosa, često zna da izostane kod žena.

Teško ga postižu jer im je u principu potrebno oko 15 minuta predigre kako bi se zagrijale i bile spremne na vatromet u krevetu. Ipak, u izvjesnom smlislu su u prednosti u odnosu na muškarce, s obzirom na to da žene orgazam postižu na više načina, i to ne samo zahvaljujući seksu. Nećete vjerovati, ali ove stvari ubrzavaju puls i izazivaju uzdahe kod žena.

Vežbe izazivaju orgazam kod žena, naročito one koje stimulišu vaginalne mišiće poput Kegelovih vježbi.

Dodirivanje bradavica. Lagano poigravanje sa bradavicama utiče na lučenje oksitocina u tijelu što dovodi do vaginalnih kontrakcija.

Meditacija, prema riječima poznate svjetske pjevačice Lejdi Gage, može da bude okidač orgazma. Potrebno je samo da u glavi imate prave slike, da pravilno dišete i orgazam je, ukoliko joj je vjerovati, zagarantovan.

Porođaj. Žene tokom rađanja djece imaju tjelesne pokrete koji znaju da nadraže vaginu i da dovedu do orgazma u toku porođaja.

Zijevanje može da izazove orgazam, ali samo u kombinaciji s antidepresivom po imenu anafralin, što se smatra ujedno i njegovom nuspojavom i (ne)željenim dejstvom.

Stajanje. Jednoj ženi je, navodno, tokom operacije žuči oštećen centralni živac, zbog čega može da doživi orgazam čak i kada samo mirno stoji.

Sindrom stalne napaljenosti. Žene s ovim sindromom svakog dana osjećaju veliko uzbuđenje zbog toga što im se krv konstantno sliva u vaginu, što im omogućava da dožive čak i 200 orgazama dnevno.

Dojenje. Već smo pomenuli bradavice, kao vrlo osjetljiv dio ženskog tijela. Nadražaj grudnih živaca koji su povezani sa genitalnim organima glavni su "krivci" za orgazam u toku dojenja.

Jahanje. Ne zna se da li je baš vjerovati ovome, ali prema starim vjerovanjima, aristokratkinje su često bile u sličnim situacijama prilikom jahanja. U moderna vremena, dobro može da dođe i bicikl.

Brza hrana. Još jedan suludi način da doživite orgazam. Poznat je slučaj žene iz Kolorada koja doživi orgazam svaki put kada pojede sladoled, prenosi "Telegraf.rs".

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 0

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Izdvojeno
U životu se zaljubljujemo tri puta
Ljubav i seks

U životu se zaljubljujemo tri puta

Za vrijeme praznika najviše svađa zbog novca
Ljubav i seks

Za vrijeme praznika najviše svađa zbog novca

Kako da predvidite veličinu bez skidanja
Ljubav i seks

Kako da predvidite veličinu bez skidanja

Najčitanije