Ljubav i seks

Šta sve utiče na veličinu penisa?

Šta sve utiče na veličinu penisa?
Šta sve utiče na veličinu penisa?

Postoje tri vrste erekcije - refleksna koja nastaje usljed kontakta, psihosomatska usljed audio-vizualne stimulacije i noćna. Ako niste znali, penis je najduži poslije oralnog seksa, u prosjeku je čak do 0,3 cm duži nego bez takve vrste "stimulacije".

Prema studiji uglednog časopisa "Journal of Sexual Medicine" došlo se do još nekoliko zanimljivih saznaja u vezi muškog polnog organa.

Nije ravan

Opušten penis skriva tajne koje izlaze na vidjelo u stanju erekcije - tada preko 70 odsto muškaraca ima blago iskrivljen penis. On je najčešće iskrivljen u lijevu stranu i češće prema gore nego prema dole.

Kondom utiče na erekciju

Iako to ne važi za sve muškarce, kod 80 odsto njih prezervativi loše utiču na erekciju, tvrde stručnjaci. To je prvenstveno posljedica navike, ali i drugih problema sa erekcijom.

Takođe, muškarci koji pretjeruju sa masturbacijom često nemaju dovoljno osjećaja preko kondoma.

Cigarete skraćuju penis

Pušenje je štetno za sve organe, pa tako i za penis. Nikotin loše djeluje na cirkulaciju, a sa vremenom posljedica je čak i smanjivanje penisa.

Veličina koju vole žene

Ženama najviše prija veličina penisa koja je malo iznad prosjeka a to je prema istraživanjima 13,12 cm.

Žene kod ljubavnika za jednu noć žele penis većeg obima u odnosu na obim penisa kod stalnih partnera.

Kod ljubavnika za jedno veče žene u većini bi izabrale onoga čija je dužina veće od prosječne dok bi kod stalnog partera uglavno to bio onaj muškara koji ima prosječnu dužinu.

Ni obim ni dužina penisa nisu bitni da bi muškarac uspio da zadovolji ženu. Nekad je u pitanju samo pristup, nekad je u pitanju poza u seksu. Zato muškarci možda ne bi trebalo da brinu toliko o veličini penisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije