Ljubav i seks

Stvari koje ne treba da govorite svom dečku

Stvari koje ne treba da govorite svom dečku
Foto: Ilustracija | Stvari koje ne treba da govorite svom dečku
N.N.

Iako su ženama neke izjave sasvim normalne, muškarcima te iste izjave mogu biti znak za uzbunu - bilo da su uvod u svađu ili prozivanje njega da nešto pogrešno radi.

Ove stvari nikako ne bi trebalo da kažete svom dečku:

1. Trebamo razgovarati...

Ovu frazu muškarci vide kao nagovještaj svih mogućih problema. Čak i ako ona želi razgovarati o tome da nabave psa ili odu na izlet, sam prizvuk te rečenice upućuje ih da nešto nije u redu te se već u startu osjećaju krivo.

Muškarci bi radije da žene odmah pređu na stvar, umjesto korištenja dramatičnih uvoda.

2. Jesi ljubomoran?

Priznali to ili ne, većina muškaraca je ljubomorna, posebno ako je riječ o ženi koju vole.

Ako iz njenih usta čuju konstantno jedno te isto muško ime, bilo da je riječ o kolegi, konobaru, komšiji ili prijatelju, oni se ne koncentrišu više na priču već im glavom prolazi - zašto ga stalno spominješ, zar ti toliko znači?

3. Moja prijateljica misli da je naš seks dosadan

Žene, kao i muškarci, pričaju sa svojim prijateljicama o seksu. Ali dok pripadnici jačeg pola pričaju uopštene stvari ili se hvale svojim libidom i umijećem, žene će pričati o konkretnim situacijama, upoređivati ili tražiti savjete.

Ni jedan muškarac ne voli da čuje da se raspravlja o njegovom seksualnom umjeću, smije na njegov račun ili analizira - naravno osim ako je riječ o pohvalama.

4. Svi muškarci...

Jedna od stvari koju muškarci ne podnose je stav koji generalizuje, a s kojima žene znaju da započinju razgovor. Oni se više ne mogu i ne žele koncentrisati na ono što im se govori, jer osjećaju da je samim uvodom ona donijela presudu "on stalno nešto pogrešno radi".

5. Da me voliš, nikad ne bi...

Iako svi ljudi imaju slične želje i potrebe, muškarci su ti koji svoje osjećaje radije izražavaju djelima nego riječima.

Ako partnerka koristi ovakvu frazu uz dodatak "da me voliš onda ne bi radio to", oni naprosto ne znaju šta da kažu, odnosno nisu tako vješti u argumentovanju. Radije bi da im partnerka kaže šta tačno želi, umjesto da zbog njegovih propusta dovodi njegove osjećaje u pitanje.

6. Ako su ti takvi prijatelji...

Muška prijateljstva su naizgled vrlo jednostavna stvar, ali ženama su ti odnosi često komplikovani. One često za prijateljice biraju one s kojima dijele slična razmišljanja i stavove, dok muškarci neće ulaziti u dubinu pa ni osudu toga šta njihov prijatelj radi - njima je važno da imaju zajedničke aktivnosti te da se prema njima ponaša O.K.

Ovakvu frazu od partnerke doživljavaju kao prijetnju prijateljstvu, odnosno pokušaje zabrana druženja, prozivanja njega da je isti kao prijatelj.

7. Je li i tvoja bivša...

Iako često tvrde da to nije tako, muškarci ponekad poznaju žene bolje nego što se one same poznaju.

Spominjanje bivših njima ne zvuči kao dobra ideja, bilo da bi priča o njoj mogla da bude okidač ljubomore, upoređivanja ili pamćenja nekih detalja koje ona poslije može koristiti u svađama.

8. Šta ti misliš?

Muškarci generalno ne vole konfliktne situacije i teško im je da se snađu u komplikovanim ženskim odnosima, posebno ako je riječ o onim između njegove odabranice i majke. Stvar je u tome što znaju da će, ako se umiješaju, jednoj strani obavezno biti krivi.

Radije bi govorili o rješenju situacije, nego slušali beskonačna prepričavanja počinjenih "nedjela" bilo koje strane.

9. Mislim da nešto nije u redu

Muškarci ne podnose fraze za koje misle da su samo dio ženske taktike da prestanu raditi ono što trenutno rade i udovolje njoj.

Ako je istina da on ne posvećuje partnerki dovoljno pažnje, on će to prije shvatiti njenim konkretnim djelima - na primjer ako izađe na kavu na koju on ne želi ići, umjesto da ostane s njim i prigovara mu što nije išao.

10. Već sam ti sto puta rekla....

Osim ako je zaista riječ o nekom konačnom razgovoru i zaključku, pa makar o prekidu veze, muškarci ne podnose stalno osvrtanje na probleme na dramatičan način - to vide kao zvocanje na koje se naviknu, ali bez istinske poente i namjere.

Nije stvar ni u razgovoru o problemima, već filozofskim zaključcima i premišljanjima koje se ponavljaju, a ne vode nigdje.

(24sata.hr)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Izdvojeno
Šta je neprijatelj dobrog seksa
Ljubav i seks

Šta je neprijatelj dobrog seksa

Seks sa bivšim, greška ili ne?
Ljubav i seks

Seks sa bivšim, greška ili ne?

Najčitanije