Ljubav i seks

Ženama nakon porođaja treba 409 dana da vrate seksepil?

Ženama nakon porođaja treba 409 dana da vrate seksepil?
Ženama nakon porođaja treba 409 dana da vrate seksepil?

U prosjeku 409 dana je potrebno ženama da bi se poslije porođaja opet osjećale poželjno i vratile društvenim aktivnostima, pokazalo je istraživanje britanskog portala ''Mohomams'' sprovedeno na 1.000 žena.

Žene su priznale da im je, u prosjeku, trebalo pet mjeseci duže da vrate savršenu figuru nego što su očekivale, a samopouzdanje im je vratio odlazak na posao, piše ''Dejli mejl'', a prenose hrvatski mediji.

Iako slavne majke poput Viktorije Bekam i Alesandre Ambrosio savršenu figuru vrate za mjesec dana nakon porođaja, "običnim" ženama potrebno je skoro godinu dana duže, otkriva najnovija studija.

Da bi vratile figuru i seksualni nagon koji su imale prije trudnoće, ženama treba 409 dana.

Skoro 10 procenata žena tvrdi da im je trebalo više od dvije godine kako bi se opet osjećale poželjno, a 15 posto njih smatra kako nikad nisu vratile taj osjećaj. Razlog za to krije se u stalnom umoru i nakupljenim kilogramima, ali i u činjenicama da nemaju više vremena samo za sebe.

Polovina žena priznaje da čim su se vratile na posao i njihovo samopouzdanje se vratilo, a što su duže radile to su se osjećale poželjnije, potvrdila je studija.

''Trudnoća i dijete mijenjaju život iz temelja, a žene treba da znaju da upoređivanje sa drugim ženama nakon porođaja može izazvati suprotan učinak i odvesti u depresiju'', naglasila je psiholog Elinor Vajld.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije