Muški kutak

25 pokreta za čelične trbušnjake

25 pokreta za čelične trbušnjake
Foto: Ilustracija | 25 pokreta za čelične trbušnjake
N.N.

Kada je riječ o sticanju ekstremno jakih i oblikovanih abdominalnih mišića, vježbe poput izdržaja i trbušnjaka su obavezan dio repertoara. Međutim program pod nazivom Anarchy Abs Workout kojeg je kreirao Endi Spir podigao je trening za srednji dio tela na viši nivo. Kroz niz različitih pokreta stvara je ogromna tenzija na trbušni zid teijla i tako na mnogo efikasniji način postižete željene rezultate.

Vježbe poput kotrljajućeg pištolj čučnja ili vježbe poznate pod nazivom lower split switch na idealan način jačaju mišiće jezgra, ali pozitivno utiču i na koordinaciju tela jer se ovi pokreti složeni.

Pokreti koji dolaze iz gimnastike, kao što su hollow body hold i L sit (formiranje slova L sopstvenom težinom) pored jezgra snažno napadaju poprečne abdominalne mišiće koji s veoma važni za zdravlje leđa i dobro držanje tijela.

Pliometrijske vježbe tuck jump (skokovi sa cijelim tijelom) i lateralni skokovi aktiviraju angažovanost mišića abdomena kroz eksplozivne pokrete.

Nekoliko vježbi targetira pomalo zaboravljene vanjske međurebralne mišiće. Jako jezgro utiče na stabilnost ramenog pojasa i obrnuto. Ako je jedna od tih regija slabija po zakonu spojenih sudova dolazi i slabljenja drugih dijelova tela oko nje. Zato vam preporučujemo da odradite ovaj trening i isprobate ga iz prve ruke.

(menshealth.rs)

Video

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije