Horoskop

Higijenski rituali koje svaki muškarac treba provoditi

Higijenski rituali koje svaki muškarac treba provoditi
Foto: N.N. | Higijenski rituali koje svaki muškarac treba provoditi

Odavno se zna da žene i muškarci imaju malo drukčije poimanje higijene. Žene se lickaju sa svim mogućim kozmetičkim preparatima ujutro i navečer – dnevna krema za kožu, noćna krema za kožu, losion i maslac za tijelo, ponekad se ubaci i mlijeko za tijelo.

Imaju posebne preparate za njegu stopala. A kosa? To je posebna priča – ne može bilo koji šampon i regenerator na njihovu kosu. Nećemo ulaziti u detalje njihove šminke.

Muškarci su tu puno, puno jednostavniji. Žene ne očekuju da počnete harati po njihovoj kozmetičkoj torbici, ali neke osnove higijene i brige za tijelo su obavezne, barem ako živite u 21. Vijeku.

 Svaka žena će s gađenjem pobjeći od vas ako vidi, namiriše i osjeti bilo koji od sljedećih kardinalnih higijenskih pogrešaka.

Masna i smrdljiva kosa

Odavno su iz mode izašle frizure koje su zahtijevale nauljenu kosu i kilograme gela. Tako da se ne možete na to izvući. A tek opravdanje da nakon fudbala sa drugarima niste stigli oprati kosu nikoga ne zanima. Pranje kose se ubraja u osnovnu higijenu koju svaki muškarac treba da održava.

Dlake iz nosa i ušiju

Dlake koje izlaze iz raznih vidljivih ljudskih otvora su jedna od najneprivlačnijih stvari. Nikoga ne zanima što je to prirodni tok. Prirodno je i da ženama rastu dlake ispod pazuha i na nogama, pa ih uredno briju kako bismo živjeli u uvjerenju da su žene jednostavno rođene mekane i glatke.

Dugi, prljavi i neuredni nokti

Muškarac sa dugim noktima je noćna mora. Ne možeš ga svrstati kao feminiziranog, jer ni sve žene ne preferiraju duge kandže, a sigurno ne može potpasti pod jači spo. Ružna pojava je i crno pod noktima

Smrad

Svakodnevno tuširanje se ubraja u osnove higijene. Korištenje dezodoransa takođe. Niko ne očekuje od muškarca da se "licka" skupim parfemima. Ali očekuje se redovno tuširanje i upotreba dezodoransa. Daljnje objašnjenje nije potrebno.

Ispucale usne

Odavno je postala normalna pojava vidjeti muškarca kako nanosi labelo. Ne brinite, cure znaju da to nije šminka. To je tek balzam za njegu. Niste ništa manje muško ako ga nosite u džepu hlača.

Intimna frizura zvana afro

Ukusi su ovdje malo različiti. Neke žene vole skroz glatku frizuru dok druge vole pokoju dlačicu.

Međutim, kako god bilo, svaka žena voli da vidi urednu intimnu frizuru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije