Horoskop

Muški modni vodič: Kako pravilno nositi šal

Muški modni vodič: Kako pravilno nositi šal
Foto: Ilustracija | Muški modni vodič: Kako pravilno nositi šal

Nošenje šala nije komplikovana stvar. Ovaj modni aksesoar spada u kategoriju onih koji značajno transformišu i oplemenjuju izgled muškarca. Šalovi krase muške vratove više od 2.000 godina, a zanimljivo je da su brojne skulpture čuvenih skulptura Terakota ratnika upravo imale na sebi ovaj modni komad.

Cijenjeni su zbog svoje funkcionalnosti jer u zavisnosti od materijala mogu biti odlična zaštita od hladnoće ali i od jakog sunca. Takođe kreiraju snažan stilski element, posebno kroz kolorit koji osvježava sveukupni autfit. Baš od izbora boja dosta zavisi kakav modni efekat želite da postignete jer šalovi imaju tu sposobnost da ublažuju formalni, odnosno da dopune casual stilu.

Postoje brojni modeli ovog aksesoara koji su poznati pod nazivima bandana, square, circle itd. Ukoliko ste u potrazi za jednim od njih vodite računa da budu pravougaonog oblika i da budu napravljeni od materijala koji odgovaraju vašim potrebama.

Što se tiče dužine šala pravilo glasi da bi trebao biti u rasponu od 120 do 200 cantimetara, odnosno 15 do 35 cantimetara kada je riječ o širini. Što se tiče materijala šalovi se najčešće prave od vune, kašmira, angora tkanine, pamuka, lana, svile i sintetičkih materijala.

U slučaju šalova za hladne dane birajte one modele od mekanih materijala poput vune i kašmira. Izbjegavajte modele u animal printu, u jarkim bojama (roza, elektrik plava, narandžasta) i one modele sa širokim pletivom koji su prikladniji ljepšem polu.

Takođe, van trenda su oni preuski šalovi koji nemaju ni praktični ni estetski kvalitet.

U videu ispod možete pogledati sedam tehnika vezivanja šala koji će vam pomoći da isprobate različite stilove u različitim prilikama.

(Men's Health)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije