Horoskop

Trik koji će vam pomoći da uradite više sklekova

Trik koji će vam pomoći da uradite više sklekova
Foto: N.N. | Trik koji će vam pomoći da uradite više sklekova

Sklekovi su definitivno jedna od najpopularnijih i najomiljenijih vježbi iz prostog razloga što su jednostavni, imaju sjajan uticaj na tijelo i mogu da se rade bilo gdje. Sklekovi pogađaju čitav gornji deo vašeg tela, dakle cijeli torzo i čine ga snažnijim i otpornim.

Ovo je vježba koja ima jako veliki uticaj na mišiće grudi i pozitivno utiče i na rast i na njihovo oblikovanje.

Sekundarna grupa mišića, kada su u pitanju sklekovi, jesu ruke, tačnije triceps. Ova vježba ima jako mali uticaj na biceps, ali triceps (zadnji dio ruke) je mnogo veći, pa intenzivnim radom tricepsa dajete mnogo puniji izgled ruci i mišići izgledaju znatno veće.

 Treća mišićna grupa na koju sklekovi utiču jeste rameni dio i to je upravo ono što će biti pod većim naporom ako krenete da primijenjujete ovu vježbu.

Svi oni koji rade sklekove žele da tu vežbu usavrše, jer je ona pokazatelj snage i savršene fizičke spreme. Zato smo mi odlučili da vam predstavimo jedan trik koji će vam omogućiti da povećate broj sklekova koje možete uraditi.

Sve što treba da uradite jeste da radite sklekove na razmaknutim drvenim kutijama. Ako nemate kutije, cigle ili slični objekti koji će vas izdignuti će dobro poslužiti. Dakle, šta ova vježba radi? Ona vam omogućava da tokom skleka imate veći radijus kretanja i takođe vam omogućava da imate i veći ugao propadanja, što znači da će vaš ramani dio i vaše ruke i grudi više raditi.

 Na ovaj način ćete dodatno jačati ruke i gudi i prilagodićete tijelo da radi sklekove pod ovakvom vrstom napora. Magija se dešava kada poslije ovih sklekova počnete da radite normalne sklekove. Tada ćete primijetiti da ćete moći da ih uradite mnogo više, sa istom utrošenom energijom i zbog toga ćete se osjećati sjajno.

(NN/muskimagazin.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije