Pozornica

Zasluženi aplauzi za prvi izlazak pred publiku

Zasluženi aplauzi za prvi izlazak pred publiku
Zasluženi aplauzi za prvi izlazak pred publiku

PRIJEDOR - Dramski studio "Desnica", koji čini prva generacija polaznika Ljetne škole glume, u Pozorištu Prijedor izveo je predstavu "A, sada mi".

Da je zaista riječ o talentovanim ljudima, koji su čekali svoju šansu da zaigraju neku pozorišnu ulogu govori podatak da je svih 18 polaznika dobilo zaslužene aplauze publike, na čijoj bi posjeti mogli da im pozavide i mnogo talentovanija i renomiranija imena pozorišne scene.

Raskošni glumački talenat polaznici škole glume pokazali su u kolažnoj predstavi sastavljenoj od 14 segmenata, gdje su se našle brzalice, recitacije, ispovijesti, improvizacije, petominutne scene iz pozorišnih predstava, ali i zahtjevni monolozi poznatih imena svjetske književnosti poput Šekspira.

Ovogodišnju školu glume, koja je trajala dva mjeseca, vodio je prijedorski glumac Dean Batoz zajedno sa glumcem i režiserom prijedorskog pozorišta Darkom Cvijetićem.

"Veoma sam zadovoljan kako su polaznici ove škole shvatili ozbiljno taj glumački rad i sudeći prema aplauzima publike, naš trud nije bio uzalud", kazao je Batoz i dodao će Ljetna škola glume biti posvećena glumcu Živku Desnici koji je četrdeset godina u Prijedoru mlade ljude podučavao glumi.

Svi polaznici dobili su propusnice za sve predstave za 56. pozorišnu sezonu, a u Pozorištu Prijedor nisu isključili mogućnost da neke od njih angažuju u budućim projektima.

Završna predstava polaznika Ljetne škole glume Dramskog studija "Desnica" iz Prijedora uvod je u 56. sezonu koju će prijeodrsko pozorište zvanično početi u ponedjeljak, 18. avgusta, kada počinje rad na predstavi "Zločin i kazna" koju će režirati Gradimir Gojer, direktor Narodnog pozorišta iz Sarajeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije