TV

10 zanimljivosti koje niste znali o "Čuvarima plaže"

10 zanimljivosti koje niste znali o "Čuvarima plaže"
10 zanimljivosti koje niste znali o "Čuvarima plaže"

Seriju “Čuvari plaže” nedjeljno je pratilo više od milijardu gledalaca. Jedanaest sezona emitovano je u ukupno 148 zemalja svijeta i na svim kontinentima osim Antartika.

Zbog najveće gledanosti u istoriji televizije serija je dospjela u Ginisovu knjigu rekorda. Hrvatski "Express" donosi 10 zanimljivosti o seriji koje su vam možda promakle.

1. Tokom jednog mjeseca ekipa serije “Čuvari plaže” trošila je četrdeset boca kreme za sunčanje – otkrila je to Džoana Konel, šminkerka. Ta količina je bila potrebna kako bi se cijela ekipa zaštitila od opekotina i melanoma s obzirom na vrijeme provedeno na suncu.

2. Leonardo Dikaprio je trebalo da glumi sina Miča Bjukenona. Ulogu je na kraju dobio Džeremi Džekson.

3. Muž Pamele Anderson je divljao i razbijao na setu jer nije mogao da prihvati ljubavne scene u kojima je glumila njegova supruga. Kako piše u biografiji Dejvida Haselhofa, Tomi Li je ulijetao usred snimanja vrućih scena, galamio i razbijao prozore.

4. Ljetnje olimpijske igre iz 1988. godine poslužile su kao inspiracija za stvaranje najpoznatije scene i ujedno zaštitnog znaka serije. Naime, poznati prizor usporenog trčanja spasilačke službe ideja je pomoćnika producenta koji je to ljeto snimao trkače na 100 metara. Izvršni producent kasnije je potvrdio da su snimci upotrebljeni kako bi se epizode produžile bez snimanja dodatnih scena što je značilo uštedu vremena i novca.

5. Producenti su otkupili pravo na seriju za samo 10 dolara. NBC je 1990. godine ugasio seriju zbog jedne sezone loše gledanosti. Srećom, došlo je do prekida partnerstva između kompanije Gannett i direktora TV kuće Granta Tinkera, pa niko nije imao kontrolu nad serijom što je producentima omogućilo da preuzmu vlasništvo i prodaju jednoj drugoj TV kući. Serija je potom doživjela neviđeni uspjeh!

6. Aleksandra Pol je za magazine “Eksvajer” izjavila da je u razgovoru naznačeno da se ne smije ugojiti za vrijeme snimanja serije. Kasnije je otkrila da se ova stavka nije odnosila samo na žene već i na muškarce.

7. Haselhof je saznao od jedne žene iranskog šejka da su Iranci prodavali ulaznice za gledanje serije u jednoj kući u Teheranu koja je imala kablovsku televiziju.

8. Proslavio se kao Khal Drogo u “Igri prijestola”, ali da si ste znali da je jedna od prvih uloga Džejsona Mome bila upravo u “Čuvarima plaže” kada je imao samo 19 godina. On je izjavio 2015. godine da je poslije te uloge imao problem da dobije neku ozbiljiniju ulogu.

9. Priče spasioca Majkla Njumana poslužile su kao inspiracija za neke događaje u seriji. Profesionalni surfer Keli Slater glumio je i surfera Džimija Slejda. Ipak, on se brzo predomislio pa je 1993. godine napustio ekipu.

10. Zbog smanjenja troškova snimanje se preselilo u Australiju. Plan je bio da se serija preimenuje u “Baywatch Down Under”, ali se nakon snimanja samo jedne epizode lokalno stanovništvo pobunilo. Stanovnici Avalona organizovali su protest protiv snimanja serije na njihovoj plaži. Tvrdili su da ekipa pravi buku i narušava lokalni eko-sistem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije