TV

Baka Azra zna što se sve može napraviti od kestena

Baka Azra zna što se sve može napraviti od kestena
Foto: N.N. | Baka Azra zna što se sve može napraviti od kestena

Baka/nana Azra Barakovac ima odgovor na pitanje: Što se sve može napraviti od kestena? Slatke i slane kombinacije su nešto što ova jesenska namirnica odlično podnosi. Sve to u emisiji “Iz bakine kuhinje“ Televizije OBN.

Tradicionalna jela su u posljednje vrijeme došla u fokus, jer se sve više okrećemo prirodi. Slana jela ili slastice koje su vam se od djetinjstva duboko urezale u pamćenje danas postaju specijaliteti koji nemaju cijenu. Prepoznala je to i baka/nana Azra koja će i ove subote u 16:30h pokazati kako se kuha na starinski način. U središtu pažnje je kesten, koji popularnost dobija baš ovih dana.

“Kesten nije samo sredstvo za grijanje ruku na trgovima metropola, on se može iskoristiti za spravljanje slanih i slatkih jela koja su vrlo jednostavna za pripremu, a ukusna”, kaže Azra.

Iako ga mnogi samo jedu i koriste pečenog i kuvanog, postoji niz drugih načina na koji se ovaj plod može upotrijebiti. Nana Azra će pokazati kako od kestena skuvati juhu, ispeći kolač i spremiti savršenu piletinu u zagrljaju kestena. Ovakav meni podsjeća nas kako je stigla jesen i porodična okupljana su češća i intimnija. Toplina kojom odiše ova emisija bit će nešto što će gledatelji moći osjetiti čak i preko TV ekrana.

Uživajte u pripremi i nezaboravnim okusima u kojima će uživati i vaša djeca i unuci, i po kojima će vas se uvijek sjećati!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije