TV

Bh. glumica Zana Marjanović u britanskoj seriji "Igra" na OBN-u

Bh. glumica Zana Marjanović u britanskoj seriji "Igra" na OBN-u
Foto: N.N. | Bh. glumica Zana Marjanović u britanskoj seriji "Igra" na OBN-u

Elegantni, napeti, špijunski triler smješten je u doba Hladnog rata u kojem nije uvijek jasno ko su neprijatelji, a ko saveznici, a špijunski posao podrazumijeva da morate zaprljati ruke. Šest atraktivnih nastavaka gledaćete od srijede na OBN-u u 23 sata.

Kad prebjegli časnik KGB-a otkrije postojanje strašne sovjetske zavjere koja se vodi pod šifrom Operacija "Staklo", harizmatični ali paranoični šef agencije MI5, poznat pod jednostavnim nadimkom Tata, okuplja tajno povjerenstvo špijuna i obavještajnih agenata da to istraže. Jesu li oni najbolji? Ili su jedini kojima vjeruje u svijetu u kojem su dvostruki agenti, tajne i laži normalna pojava?

Tačna narav prijetnje nije jasna. Znaju samo da su Sovjeti ponovno aktivirali pritajene agente po cijeloj Velikoj Britaniji i svima im dali zadatke. U svakoj epizodi ekipa dobija novo ime s popisa. Svako ime je novi izdajnik kojega treba istražiti, misija u nepoznato i korak bliže otkrivanju Operacije "Staklo".

 U seriji igraju iznimno velika glumačka imena Tom Hughes, Brian Cox, Victoria Hamilton, Shaun Dooley kao i bosanskohercegovačka glumica Zana Marjanović. Ona igra Yuliju, ljubavnicu glavnog lika i ova joj je uloga otvorila vrata ino karijere.

Premijernu epizodu serije "Igra" pogledajte nakon večeri Lige šampiona na OBN-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije