TV

Domaći glumci u američkoj seriji

Domaći glumci u američkoj seriji
Domaći glumci u američkoj seriji

Glumci Zana Marjanović, Goran Kostić i Nikola Đuričko u Pragu snimaju novu sezonu američke hit serije "Legende/Legends" u produkciji "Tnt". Riječ je akcionoj tv. seriji u kojoj glavnu ulogu tumači Šon Bin, široj javnosti poznat kao Ned Stark iz serije "Igra prijestolja".

Ekipa glumaca iz BiH i Srbije je jedna od najvećih u projektu. Pored ovo troje popularnih glumačkih imena, u ekipi serije su i glumci Adnan Hasković, Muhamed Hadžović, Igor Skvarica i Zoran Dragićević.

"Nadam se da ćemo početi više cijeniti domaće glumce. Krasne se stvari dešavaju, naši glumci igraju u velikim filmovima i serijama i šalju pozitivnu sliku o svojoj zemlji, a osim nas nekoliko izuzetaka, javnost nikako da im pokloni važnost i poštovanje koje zaslužuju", izjavila je Marjanovićeva.

Ona je izrazila nadu da će BiH na primjeru uspješne Češke konačno shvatiti da umjetnost uopšteno, a posebno produkcija filmova i serija, može biti vrlo profitabilan biznis u koji se i te kako isplati ulagati.

Radnja serije prati Martina Odumjea, tajnog agenta koji se za svaki novi slučaj transformiše, te se promijenivši identitet infiltrira u neprijateljske redove. Ali, njegov pravi identitet je doveden u pitanje.

"Iako smo limitirani ugovorom, te s javnošću ne možemo dijeliti detalje našeg angažmana i opis uloga u projektu, možemo reći da smo veoma sretni što smo dio ovako jednog velikog projekta", kazala je Marjanovićeva.

Napomenula je da je Anđelina Džoli učinila mnogo za bh. glumce jer im je otvorila vrata svjetskih projekata, a oni zauzvrat svojim talentom, upornošu i posvećenošću plijene pažnju i interes američkih i evropskih producenata.

Glumačka imena koja su dobila priliku da zaigraju u seriji američke produkcije dobro su poznata domaćoj javnosti, zahvaljujući domaćim filmovima i serijama. Marjanovićeva je postala poznata i u svjetskim filmskim krugovima zahvaljujući glavnoj ulozi u filmu Anđeline Džoli "U zemlji krvi i meda".

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije