TV

Dr. House od ponedjeljka do četvrtka u 23:20 na ATV-u

Dr. House od ponedjeljka do četvrtka u 23:20 na ATV-u
Foto: N.N. | Dr. House od ponedjeljka do četvrtka u 23:20 na ATV-u

Dr. Gregori House (Hugh Laurie), je dijagnostičar stručnjak poznat po svojoj fenomenalnoj sposobnosti da dijagnostikuje teške često i vrlo rijetke bolesti.

Prepozatljivo, hoda pomoću štapa, uzima velike količine lijeka Vicodin, i ima potpuni nedostatak lijepih manira. Njegova ozloglašena oštra ličnost i nekonvencionalne metode dovode do čestih neslaganja među njegovim kolegama, naročito sa njegovom šeficom, doktorkom Lisi Cuddi (Lisa Edelstein).

Ipak, njegove neobične metode, na kraju se pokažu kao jedine ispravne.

Shvativši njegovu  vještinu, Dr. Cuddi dozvoljava Houseu da rukuje timom ljekara, koji će služiti kao njegov lični tim za dijagnostiku, doktor Robert Chase (Jesse Spencer), Dr. Allison Cameron (Jennifer Morrison) i Dr. Eric Foreman (Omar Epps).

Kroz svaku epizodu pacijent pati od neobjašnjivih, potencijalno smrtonosnih simptoma koji se dramatično pogoršavaju tokom trajanja epizode. Kroz većinu epizoda ljekari će bolest dijagnostifikovati pogrešno, a pacijent će prolaziti širok spektar testova.

Na kraju će Dr. House odrediti stvarni problem u “Eureka momentu” i konačno otkriti dijagnozu.

Dok je dr.House naizgled psholog, a ne psihoanalitičar, veliki broj dijagnoza rezultiraće verbalnim napadima svog pacijenta i njegovih rođaka ili saradnika i to kako bi otkrio  mnoge tajne koje uključuju obično zlostavljanje, seksualno loše ponašanje, zavisnost od droge itd. Dr. House će saznanja koristiti kao instrtument u dijagnostici njihove bolesti, ali će na kraju i uništiti njihov život.

Njegovo lično ponašanje u životu nije mnogo bolje, pošto je za sebe napravio lažnu medicinsku dokumentaciju, znao da ukrade lijek od živih i mrtvih ljudi i generalno je poznat kao neko ko uživa da manipuliše ljudima radi zabave. Iako u većini slučajeva ima stvarne zdravstvene razloge za radnje koje radi, on je generalno poznat kao besramni manipulator i uvijek se čita između redova da je ustvari “veliki kreten”.

On za sebe voli da kaže da je „skoro uvijek u pravu „ Mi ćemo vam reći da je ovo serija koju ćete od prve do posljednje sekunde gledati u jednom dahu. Ako se za neku seriju može istinski reći da je odlična onda je to sigurno Dr. House - jedna od najpopularnijih serija u svijetu posljednjih deset godina,  osvojila je sva važna televizijska priznanja - od Emmya, Zlatnog globusa, Peabody Awarda, People’s Choice Award, Screen Actors Guild Award do Writers Guild of America Award. 

Ne propustite Dr. House je na ATV-u od ponedjeljka do četvrtka u 23:20.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije