TV

Emisija m:agazin vas vodi u šetnju svemirskim brodom

Emisija m:agazin vas vodi u šetnju svemirskim brodom
Emisija m:agazin vas vodi u šetnju svemirskim brodom

Prvo novembarsko izdanje emisije m:agazin, uz voditeljku Jelenu Babić, kao i uvijek, donosi vam pregršt zanimljivih tema iz svijeta komunikacije i tehnologije.

U subotu, u 16.15, iz udobnosti svog doma otići ćete u virtuelnu šetnju "Enterpriseom", naučiti kako da čuvate mališane od opasnosti interneta, ali i vidjeti kako to izgleda dobiti prsten pod vodom.

Serija "Zvjezdane staze" je godinama osvajala publiku širom svijeta, skoro da nema osobe koja nije pogledala barem jednu epizodu ovog svjetskog televizijskog hita. Za sve vjerne obožavaoce "Zvjezdanih staza" ekipa emisije m:agazin je pripremila šetnju popularnim svemirskim brodom "Enterprise". Iako je šetnja virtuelna, ne sumnjamo da će vam se dopasti hodnici kojima su šetali kapetan Pikar, Spok, Data i mnogi drugi. Ukoliko i niste ljubitelj serije, mali prozor u svemir će subotnje popodne svakako učiniti drugačijim.

Upoznaćemo vas i sa Oskarom i Viktorijom, koji imaju 13 i 11 godina, a skoro sve slobodno vrijeme provode na internetu, čak i zadaću rade uz pomoć svojih tableta. Njihova majka kaže da se trudi da im ograniči upotrebu gadgeta, ali ih bez obzira na to koriste na dnevnoj bazi. Upravo zbog toga su ona i suprug osmislili nekoliko tehnika pomoću kojih su sigurni u bezbjednost svoje djece na internetu. Naime, oni na svojim uređajima imaju određene filtere pomoću kojih konstantno prate online kretanje Oskara i Viktorije. Ovi roditelji smatraju da ukoliko želite da dozvolite svojoj djeci korišćenje društvenih mreža, ali i interneta uopšte, morate i sami da se edukujete o tome kako te mreže funkcionišu i koji web sajtovi su prihvatljivi za njihove uzraste. Upravo zbog zabrinutosti roditelja za online sigurnost svoje djece kompanije "Vodafone" i "Netsafe" su pokrenule web stranicu koja im pomaže da ih sačuvaju na internetu. Digi-parenting sajt roditelje drži informisanima, ali im i daje mnoštvo korisnih savjeta, jer je potrebno da budu fleksibilni upravo zbog kontinuiranog mijenjanja najveće svjetske mreže.

Novembar ćemo začiniti i sa malo romantike budući da vam donosimo neobičnu priču o vjeridbi jednog para. Internet svakodnevno preplavljuju snimci ovih posebnih trenutaka i svi su manje ili više originalni. Štaviše, buduće mladoženje kao da se takmiče koji će više oduševiti ne samo svoju bolju polovinu, nego i cijelu online zajednicu. U m:agazinu pogledajte kako je jedan mladić odlučio da izvede nesvakidašnji potez i svoju djevojku zaprosi pod vodom. Da li je pristala i kako je sve to izgledalo pogledajte u subotu u 16.15 na programu Alternativne televizije.

Ukoliko Vi imate neku zanimljivu temu ili ideju o kojoj biste željeli saznati malo više, pošaljite nam svoje prijedloge na [email protected]. Rado ćemo vam ispuniti želju u nekom od narednih izdanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Najčitanije