TV

Inspiracija: Znate li šta kuhate sutra za ručak?

Inspiracija: Znate li šta kuhate sutra za ručak?
Foto: N.N. | Inspiracija: Znate li šta kuhate sutra za ručak?

Lonci i Poklopci su najdugovječniji kulinarski šou Bosne i Hercegovine, pa stoga vjerna publika zna šta može očekivati. Nedjeljom popodne uvijek se kuha najbolje na OBN-u.

Vjeko Kramer i njegova ekipa za vas će na kraju ove sedmice pripremiti osvježavajući meni koji budi sva čula. Obzirom da je nastupila jesen sve je okrenuto upravo namirnicama koje sada možete ubrati u svojoj bašti ili kupiti na tržnici.

Zbog svega toga će ono što iznesete na stol biti zdravije i raznoliko na sve načine. Oduševiće vas tako ove nedjelje pita od šljiva, tikvice s mesnim okruglicama, te salate s tunjevinom i oslićem. Primijetićete kako je ovoga puta tradicionalna pita od šljiva napravljena na nov i poseban način. Iako mnogi ne vole eksperimentiranja sa tradicionalnim receptima, Vjeko uvijek ima hrabrosti ubaciti nešto svoje. Naučite od njega. U nedjeljnoj emisiji, pored svega nabrojanog, misao vodilja je bila gdje pronaći inspiraciju kada ne znate šta biste kuhali za ručak?

Pripremite šljive, tikvice, ribu, češnjak i paprike pa nema zime. Pogledajte kako je Vjeko Kramer ukomponovao te svježe namirnice u nedjelju u 12:30h na OBN TV-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije