TV

Irena Hus otkriva izopačenu stranu Švedske

Irena Hus otkriva izopačenu stranu Švedske
Foto: N.N. | Irena Hus otkriva izopačenu stranu Švedske

U nedjelju na OBN-u počinje sjajna skandinavska krimi serija nastala prema bestseleru spisateljice Helene Tursten o detektivki Irene Huss, ženi u kasnim tridesetima, posvećenoj svome poslu i braku.

Irene je bivša evropska prvakinja u jiu-jitsuu, majka dvije tinejdžerice i glavna inspektorka Jedinice za nasilne zločine. Vodi običan život. Njen suprug Krister uspješan je kuhar i velika podrška Ireni u vođenju kućanstva.

Ali, u Jedinici za nasilne zločine u švedskom gradu Göteborgu Irene susreće široku lepezu zločinačkih umova - od međunarodnih serijskih ubica do psihotičnih mladih djevojaka.

Svaki novi slučaj donosi nove rizike i katkad je cijela ekipa prisiljena vlastite živote staviti na kocku.

U prvoj epizodi koju gledaoci mogu pogledati u 23:10 u nedjelju na OBN-u sjajna Irene rješavaće slučaj pojavljivanja raskomadanog ljudskog tijela.

Jedini trag koji treba slijediti je upadljiva tetovaža na torzu. Trag  vodi do Copenhagena, gdje je Irene uključena u traganje za izopačenim i opasnim čovjekom koji se počinje interesovati za njenu porodicu. Ubica kojeg traži će uskoro ponovno napasti.

U glavnim su ulogama Angela Kovacs, Reuben Sallmander i Lars Brandeby a autorica romana po kojemu je napravljena serija jedna je od najkomercijalnijih spisateljica. Sve to garant je odlične TV zabave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije